Boričić: Pitajte policiju zašto su držali Amfilohija

Policija zadržala mitropolita crnogorsko-primorskog do 17.14 sati, tužilac u 13.52 naložio da se on pusti na slobodu

62524 pregleda 1217 reakcija 68 komentar(a)
Amfilohije ispred CB Podgorica, Foto: Luka Zeković
Amfilohije ispred CB Podgorica, Foto: Luka Zeković

Osnovni državni tužilac Nikola Boričić juče je u 13.52 naložio policiji da puste na slobodu mitropolita Amfilohija, ali su ga oni zadržali do 17.14 sati.

U reagovanju, objavljenom na sajtu Tužilaštva, Boričić je poručio da je adresa za sva ostala pitanja o zadržavanju nakon tog perioda je Uprava policije, CB Podgorica.

Braniocima poglavara Mitropolije crnogorsko-primorske objašnjavali su da tužilac na svakih sat šalje po jedno pitanje.

"Povodom neistinitih navoda da je dežurni državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, prilikom prikupljanja informacija od sveštenog lica Amfilohija Radovića u svojstvu građanina od strane policije, svešteno lice „držao maksimalno koliko zakon dozvoljava” odnosno šest sati, obavještavamo javnost da se dežurni državni tužilac, nakon što ga je policija, koja je postupala shodno svojim zakonskim ovlašćenjima, upoznala sa prikupljenim informacijama, odnosno sadržinom uzete izjave, istoga dana u 13.52, izjasnio da se svešteno lice koje je izjavu davalo u svojstvu građanina, pusti na slobodu", piše u reagovanju tužioca Boričića.

Branioci mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, advokati Dragan Šoć i Božo Milonjić podnijeli su, kako je ranije objavljeno, Tužilačkom savjetu pritužbu na rad i postupanje Boričića.

Amfilohije je zadržan juče u zgradi Centra bezbjednosti Podgorica punih šest sati.

Bonus video: