Suđenje Konataru odloženo za 8. jul

Konatar je optužen da je prilikom pljačke kladionice "Lutrije Crne Gore" u Cetinju, usmrtio košarkaša Ljuba Jovanovića

1558 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Suđenje Aleksandru Konataru, optuženom da je prilikom pljačke kladionice "Lutrije Crne Gore" u Cetinju, usmrtio košarkaša Ljuba Jovanovića 30. juna 2011. godine, hicem iz pištolja, koje je za danas bilo zakazano, odloženo je za 8. jul zbog odsustva člana vijeća.

U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo.

Okrivljeni Konatar je dopisom iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija zatražio od predsjednika vijeća sudije Vladimira Novovića premještaj u bjelopoljski zatvor jer mu navodno "načelnik Bauković radi o glavi".

Sudija Novović je rekao da ga je načelnik Istražnog zatvora obavijestio da nema osnova da se Konatar premjesti u drugu organizacionu jedinicu.

Optužnicom se Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić terete da su 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju, učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem zajednički izvršili krivično djelo i upotrebom sile protiv nekog lica oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića koji se nalazio pored vrata.