Policija: Krivično i prekršajno će odgovarati 54 osobe

Iz Uprave policije su saopštili da je povrijeđeno devet policajaca

3105 pregleda 7 komentar(a)
Sinoć u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Sinoć u Podgorici, Foto: Savo Prelević

U Crnoj Gori će zbog incidenata krivično i prekršajno odgovarati 54 osobe, od kojih je 41 uhapšena, saopštila je Uprava policije i navela da je povrijeđeno devet službenika policije.

Navodi se su se u srijedu građani okupljali bez prijava javnih okupljanja i odobrenja u Budvi, Podgorici, Nikšiću, Baru, Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju i izazivali incidente.

Građani su, kako se navodi, pokušali na magistralnom putu Berane – Bijelo Polje da blokiraju saobraćaj.

"Građani su ispoljavali visok stepen agresivnosti prema policijski službenicima i ugrožavali javni red i mir kao i bezbjednost saobraćaja. Policija je juče brutalno napadnuta od okupljenih koji su na policijske službenike bacali kamenice, staklene flaše, dimne bombe i druge predmete", kaže se u saopštenju.

Policija je krivično i prekršajno procesuirala 54 osobe zbog izazivanja incidenata od kojih je lišeno slobode 41.

U incidentima je povrijeđeno devet službenika Uprave policije, oštećeno je deset službenih vozila Uprave policije, a materijalna šteta je nastupila i na zgradama Opštine Budva i Centra bezbjednosti Budva.

Službenici Centra bezbjednosti Budva su zbog jučerašnjih incidenata lišili slobode devet osoba zbog krivičnih djela.

Uhapšeni su član organizovane kriminalne grupe N.S. (42) i bezbjednosno interesantno lice S.S. (20) zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u grupi koja je sprječavala službeno lice u vršenju službene radnje policija je lišila slobode M.T. (35), P.P. (46), N.Ć. (27) i S.G. (35).

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru lišeno je slobode bezbjednosno interesantno lice Đ.Đ. (24), zbog prekršaja uhapšena je V.K. (54), dok je zbog dva prekršaja uhapšen N.P. (38).

Policija u Podgorici je lišila slobode 30 lica zbog incidanta koje je grupa građana izazivala u užem gradskom jezgru Glavnog grada.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po naredbi za udaljavanje policija je lišila slobode F.P. (20), M.Đ. (24), P.Š. (24), B.P. (33), O.D. (20), V.V. (43), A.Ž. (36), D.S. (42), M.Z. (41), A.L. (24), M.B. (31), D.Lj. (26), M.J. (63), L.M. (20), M.V. (32), V.K. (42), J.P. (34), Z.P. i O.Š.

Navodi se da je D.R. (30) je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Zbog počinjenog prekršaja Zakona o javnom redu i miru policija je lišila slobode M.M. (22), I.K. (37), D.M. (33). D.M. (33), M.D. (33) i K.K. (60). Slobode su lišeni i P.S. (47), M.V. (21), R.J. (50) i R.M. (24) zbog prekršaja iz člana 12 Zakona o javnom redu i miru.

Policija je zbog incidenata u Nikšiću lišila slobode J.S. (38) zbog krivičnog djela sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje i Ž.R. (57) zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"Izdat je prekršajni nalog licu B.M. (21) zbog prekršaja iz Zakona o ličnoj karti. Policija radi na identifikovanju svih lica koja su učestvovala u ovim incidentima a u toku su radnje prema sedam lica", kazali su iz policije.

Oni su rekli da je barska policija u vezi okupljana građana ispred Centra bezbjednosti privela 12 osoba od kojih je jedno bilo maloljetno.

Navodi se da se nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem on izjasnio da nema elelenata krivične odgovornosti.

Iz policije su rekli da je protiv K.D. (21) podnijeta prekršajna prijava iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru na štetu policijske službenice koja je zadobila povrede tom prilikom.

"Prekršajna prijava je podnijeta i protiv B.K. (28) zbog prekršaja na štetu policajca iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru, dok su protiv E.D. (51), Z.O. (29), B.N. (33), B.Š. (36), M.Š. (39), L.B. (40), V.B. (38), A.K. (35), B.B. (21) i A.D. (16) podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz člana 12 Zakona o javbnom redu i miru", naveli su iz policije.

Oni su kazali da se u Pljevljima se oko 40 osoba okupilo u pješačkoj zoni koji su se nakon upozorenja razišli, a zbog okupljanja dva lica su privedena na informativni razgovor.

U Bijelom Polju okupljeni su se razišli bez incidenata i policijske intervencije.

Iz policije su rekli da je nakon blokade puta Berane – Bijelo Polje uspostavljeno normano saobraćanje u kratkom roku bez incidenata i intervencije policije.

Navodi se da su se nakon upozorenja policije građani mirno razišli.

"Takođe i grupa građana koja se okupila ispred Centra bezbjednosti Berane se nakon upozorenja policije mirno razišla. Policija okupljanja dokumentovala i sa spisima predmeta upoznala nadležnog tužioca", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: