ilegalan prelazak granice

U Rožajama podnijete krivične prijave zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima

Oni su kazali da su isumnjičeni I.P. i M.B. koji su radno angažovani i imaju prebivalište u Republici Srbiji su, sumnja se, krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti izvršili na način što su ilegalno prelazili državnu granicu i ulazili u Crnu Goru kako bi posjetili članove svoje porodice, na taj način izbjegavajući da se podvrgnu zdravstveno – sanitarnim mjerama

5933 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Jadranka Ćetković
Rožaje, Foto: Jadranka Ćetković

Rožajska policija podnijela je krivične prijave protiv tri lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz UP.

"Sumnja se da su ovo krivično djelo izvršili I.P. (59), zaposleni u Upravi za šume Republike Srbije čiji je i državljanin, M.B. (52), takođe državljanin Republike Srbije i pripadnik policije ove države, te i S.B. (53) iz Rožaja", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da su isumnjičeni I.P. i M.B. koji su radno angažovani i imaju prebivalište u Republici Srbiji su, sumnja se, krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti izvršili na način što su ilegalno prelazili državnu granicu i ulazili u Crnu Goru kako bi posjetili članove svoje porodice, na taj način izbjegavajući da se podvrgnu zdravstveno – sanitarnim mjerama.

"Osim toga, sumnja se da je isto krivično djelo izvršio i S.B. na način što je ušao na teritoriju Crne Gore iz Republike Srbije preko teritorije Kosova, kako bi izbjegao mjere iz nadležnosti sanitarne inspekcije", tvrde u UP.

"Republika Srbija se ne nalazi na listi država iz kojih dolazak u Crnu Goru ne predstavlja predmet posebnih ograničenja i javno zdravstvenih mjera", podsjetili su oni.

Preporučujemo za Vas