U Višem sudu nema korone?

Glavni preters odložen je za 23. jul, nakon što je Piperović, obrazlažući zahtjev, u podnesku naveo da ima informaciju da se u zgradi tog suda pojavio koronavirus, pa je “zbog bojazni za lično zdravlje”, zamolio sud za odlaganje...

11333 pregleda 105 reakcija 3 komentar(a)
Muzurović, Foto: Luka Zeković
Muzurović, Foto: Luka Zeković

U ovom momentu nema podataka o tome da je bilo ko od sudija i zaposlenih u Višem sudu u Podgorici pozitivan na koronavirus.

To je “Vijestima” juče saopštila portparolka Višeg suda Aida Muzurović, nakon što je advokat Zoran Piperović zbog situacije sa COVID19 tražio odlaganje suđenja njegovom klijentu Nikoli N. Bogojeviću (23), optuženom za ubistvo Branka Vučkovića.

Glavni preters odložen je za 23. jul, nakon što je Piperović, obrazlažući zahtjev, u podnesku naveo da ima informaciju da se u zgradi tog suda pojavio koronavirus, pa je “zbog bojazni za lično zdravlje”, zamolio sud za odlaganje...

“Odgovor je da u ovom momentu nema podataka o tome da je bilo ko od sudija i zaposlenih u Višem sudu u Podgorici pozitivan na koronavirus, niti postoje sumnje na tako nešto. Pretpostavljamo i to da Vam je poznato da i osobe koje nijesu zaposlene, a koje dolaze u Viši sud u Podgorici po bilo kom osnovu, mogu biti inficirane, kao i da Viši sud u Podgorici nema posebnu zgradu, već boravi u istoj zgradi koju koriste i Apelacioni sud Crne Gore i Vrhovni sud Crne Gore. Ukoliko bi se takva informacija pojavila, o istoj bi bili obaviješteni svi zaposleni iz razloga utvrđivanja eventualnih kontakata i s tim u vezi testirani, naravno, uz obavještavanje nadležnih organa. Sud u potpunosti poštuje mjere koje je propisao NKT. Zaposlenima su obezbijeđena sredstva zaštite (maske i dezinfekciona sredstva), a osim usmenih i pismenih upozoravanja, na vidnim mjestima su oznake o obavezi poštovanja fizičke distance”, navela je Muzurović.

OPTUŽNICA

Kako se navodi u optužnici višeg državnog tužioca Zorana Vučinića, okrivljeni Bogojević je 25. septembra 2019. godine u Podgorici, sa umišljajem na podmukao način ubio Vučkovića.

Piše da je zbog ranijih navodnih konflikata sa oštećenim u vezi s vraćanjem novčane pozajmice, došao kod jednog ugostiteljskog objekta i čekao dolazak Vučkovića.

“Kada je naišao motociklom iz pravca autobuske stanice i parkirao se na kolovozu... okrivljeni Bogojević je iskoristio pogodan trenutak, neopaženo prišao sa leđa, za vrijeme dok je koračao u pravcu lokala, iz crne torbice izvadio revolver ‘magnum’, te u prvacu zadnje strane tijela, sa udaljenosti oko tri-četiri metra, ispalio tri hica”.

U tom tužilačkom aktu stoji i da je jedan od hitaca pogodio Vučkovića i da je od zadobijene povrede preminuo u Kliničkom centru.

Bonus video: