Sad tvrde da je Milošević ubio Đuričkovića

Optužnica je izmijenjena nakon svjedočenja Milorada Radulovića, koji je bio u automobilu na mjestu suvozača kada je ubijen Đuričković

19653 pregleda 32 reakcija 5 komentar(a)
Zapaljeno vozilo nakon ubistva, Foto: Jelena Jovanović
Zapaljeno vozilo nakon ubistva, Foto: Jelena Jovanović

Podgoričanin Mario Milošević ispalio je smrtonosne hice u Cetinjanina Radomira Đuričkovića, 10. oktobra 2016. godine.

To je rečeno u podgoričkom Višem sudu, na ročištu na kojem je razmatrana validnost optužnice protiv Miloševića, Igora Mašanovića i Vukana Vujačića.

Optužnica je izmijenjena nakon svjedočenja Milorada Radulovića, koji je bio u automobilu na mjestu suvozača kada je ubijen Đuričković.

U prvobitnoj optužnici, vraćenoj na doradu, pisalo je da je Milošević "samo" bio zadužen za kupovinu automobila korištenog u napadu, a da je hice ispalio Mašanović.

Iskazom Radulovića, tužioci su utvrdili da je to zapravo učinio Milošević. Svjedok Radulović je saslušan odmah nakon zločina, ali Miloševića tada nije pominjao, navodno iz straha.

Strah je, tvrdi, punomoćnik oštećene porodice, advokat Damir Lekić, jedini motiv što Radulović nakon četiri godine tvrdi drugačije.

"Zaista je on smatrao da mu je život ugrožen i pribojavao se... U određenom trenutku nije rekao neke stvari koje je znao iz razloga svoje bezbjednosti i sigurnosti. Onog trenutka kada znamo opšte poznata dešavanja... kada je Mario Milošević trebao da izađe iz pritvora, on se izrazito prepao za svoj život i podnio je taj zahtjev za ponovno saslušanje kako bi državnom tužilaštvu i sudu rekao pravu istinu", kazao je Lekić.

Bonus video: