UP: Suzavac u salu ubacili organizatori incidenata, a ne policija

"Istina je da je policija upotrijebila sredstvo prinude kao zakonsko ovlašćenje – hemijsko sredstvo u cilju uspostavljanja stabilnog javnog reda i mira koji su narušili izgrednici, a da je jedan od njih ispaljeni projektil ubacio u sportsku salu gdje su trenirala djeca", saopšteno je iz policije

20234 pregleda 2686 reakcija 61 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policija je saopštila da su netačne tvrdnje da je policija ubacila hemijsko sredstvo u Mediteransku salu gdje su trenirala djeca.

Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata je u sinoćnjoj emisiji "Načisto" prikazao snimak incidenata u Budvi ispred sportske sale "Mediteranskog sportskog centra".

Na snimku se, prema tvrdnji Bogdanovića, vidi momenat kada pripadnici policije ispaljuj u suzavac koji je prekinuo dječiji trening u sali.

"Netačne su informacije koje nastavljaju da iznose politička partija Demokrate, poslanik Demokrata Boris Bogdanović i Dnevne novine „Dan“ da je policija ubacila hemijsko sredstvo u Mediteransku salu gdje su trenirala djeca. Ovdje je riječ o podmetanju policiji i griži savjesti u spoznaji istine i činjenica da su hemijske sredstva na djecu bacili upravo organizatori okupljanja i incidenata u Budvi. Činjenica da policija nije krivac za događaj koji joj se podmeće je potkrijepljena izjavom očevidaca od kojih je jedan pristalica Demokrata i učesnik u ovim protestima. Očevidac je sam iznio stav o ovom događaju na jednoj društvenoj mreži, što jasno ukazuje da ga policije nije instruisala. Nakon saznanja za ove objave policija je prikupila obavještenja. Po kazivanju očevidaca, čiji su zapisnici uzeti na ove okolnosti, grupa građana koja je učestvovala u izazivanju incidenata je podigla sa pločnika hemijsko sredstvo i ubacila ga kroz prozor sportske sale gdje se održavao trening za djecu", saopšteno je iz policije.

Dodaju da su u toku su policijsko – tužilačke radnje, prikupljanje dokaza i spisa na konkretizovanju odgovornosti pojedinaca. Identitet jedne osobe je, kako su kazali, poznat policiji.

"Istina je da je policija upotrijebila sredstvo prinude kao zakonsko ovlašćenje – hemijsko sredstvo u cilju uspostavljanja stabilnog javnog reda i mira koji su narušili izgrednici, a da je jedan od njih ispaljeni projektil ubacio u sportsku salu gdje su trenirala djeca kada se sadržaj projektila raširio i uznemirio djecu. Ovo je istina i ovo su činjenice, a ne ono što govore ostrašćeni politički predstavnici", saopšteno je iz Uprava policije.

Bonus video: