Reagovali na saopštenje uprave policije

Demokrate: Cijela CG je mogla vidjeti lažne izjave i optužbe, kako bi se prikrila sramota za policijsku profesiju

Ovo je slika koja je obišla region i Evropu i upotpunila mozaik diktature i autokratije ove vlasti po čemu je i prepoznatljiva" navodi se u reagovanju Demokrata

9092 pregleda 32 reakcija 31 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Saopštenje press službe Uprave policije kojim se grčevito brane od konkretnih, uvjerljivih i javno prezentovanih dokaza koji potvrđuju da je suzavac među djecu ubačen djelovanjem njihovih službenika, predstavlja svojevrsnu drskost, javno ponižavanje službe i policijske uniforme, saopštile su Demokrate.

Uprava policija je saopštila da su netačne tvrdnje da je policija ubacila hemijsko sredstvo u Mediteransku salu gdje su trenirala djeca.

Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata je u emisiji "Načisto" prikazao snimak incidenata u Budvi ispred sportske sale "Mediteranskog sportskog centra".

"Cijela Crna Gora je vidjela video zapis koji su javno prezentovali predsjednik i generalni sekretar Demokrata, a na kome se kristalno jasno vidi ko, kada, gdje, u kom pravcu i na koga ispaljuju arsenal patrona sa suzavcem. Cijela Crna Gora je vidjela da je to sredstvo ušlo u sportsku dvoranu među djecu. Cijela Crna Gora je mogla vidjeti pokušaj konstruisanja i podmetanja lažnih izjava i optužbi kako bi se prikrila javna sramota za policijsku profesiju i uniformu. Ali sve lažne konstrukcije su potpuno demaskirane, eliminisane i raskrinkane. Nema čovjeka u Crnoj Gori koji nije vidio i koji ne zna da je Uprava policije dejstvovala otrovima na djecu. Ovo je slika koja je obišla region i Evropu i upotpunila mozaik diktature i autokratije ove vlasti po čemu je i prepoznatljiva" navodi se u reagovanju Demokrata.

 

Oni navode da argumentacija koju navodi Uprava policije da je sredstvo sa suzavcem lansirano na krov sportske dvorane, a da se neko potom popeo na njega uzeo sredstvo i ubacio kroz prozor, izgleda, čak i "filmski nestvarno".

"Međutim da je ovakva konstrukcija nastala iz očaja potvrđuje i dalja konstatacija Uprave policije da je suzavac neko uzeo sa pločnika i ubacio kroz prozor na krovu dvorane. Ako se projektil našao na krovu, onda se pitamo otkuda pločnik na krovu sporstke dvorane?", pitale su Demokrate.

"Pozivamo Upravu policije da dalje ne fabrikujte laži, nego da hitno dostavi snimak kojim dokazuju svoje navode, isto onako kako su Demokrate dostavile video zapis iz koga se precizno, jasno i nedvosmisleno može utvrditi da je policija lansirala više patrona koje sadrže suzavac prema sportskoj dvorani, a koji je potom završio među djecom u dvorani.Ovo saopštenje, gospodo iz policije predstavlja nezabilježen slučaj poniženja policijske uniforme. Dio policije se nažalost pretvorio u fabriku laži Demokratske partije socijalista", zaključile su Demokrate.