Baranka osumnjičena da je ilegalno ušla u Crnu Goru kako bi izbjegla zdravstvene mjere

"M.T. je uz epidemiloški nadzor sprovedena u karantin. U toku su provjere da li su navedena dva lica boravila u Republici Srbiji, a obzirom da su bila u konstaktu sa M.T. za njih je nadležna zdravstveno sanitarna inspektorka donijela rješenja o karantinu", navodi se u saopštenju Uprave policije

35735 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Policija u Rožajama je podnijela krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), saopšteno je iz Uprave policije.

"Postupajući na osnovu saznanja da je M.T. (18) iz Bara došla iz Republike Srbije preko Graničnog prelaza Špiljani i izbjegla granični prelaz Dračenovac na način što je ilegalno ušla u našu državu sa namjerom da izbjegne neki od vidova javno zdravstvenih mjera, policija je kontrolisala vozilo u kojem se nalazila ova osoba. Vozilom je upravljao K.J. (21) iz Podgorice dok se u vozilu nalazio i V.Š. (23) iz Podgorice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su dodali da je policija sprovodila aktivnosti na kontroli poštovanja mjera Ministarstva zdrvlja.

"M.T. je uz epidemiloški nadzor sprovedena u karantin. U toku su provjere da li su navedena dva lica boravila u Republici Srbiji, a obzirom da su bila u konstaktu sa M.T. za njih je nadležna zdravstveno sanitarna inspektorka donijela rješenja o karantinu. Provjerama je utvrđeno da je M.T. u jutarnjim časovima legalno prešla granični prelaz Špiljani na izlasku iz Republike Srbije. Rožajska policija je protiv M.T. podnijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nepostupanje po zdrasvtvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: