Banović i Cerović uhapšeni zbog napada na Mitrovića i Nikčevića

Iz policije je saopšteno da je Mitroviću probijena bubna opna, a da je Nikčević zadobio lakše povrede

32292 pregleda 87 reakcija 25 komentar(a)
Mitrović (desno), predsjednik nikšićkog odbora Demokrata, Foto: Demokrate
Mitrović (desno), predsjednik nikšićkog odbora Demokrata, Foto: Demokrate

Nikšićka policija uhapsila je Gorana Banovića (35) i Vuka Cerovića (25) zbog sumnje da je 24. juna u tom gradu napali člana Predsjedništva Demokrata i predsjednika OO Demokrata Nikšić Marka Mitrovića i njegovog prijatelja Mirka Nikčevića.

"Nikšićka policija je lišila slobode dvije osobe zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, te i nasilničkog ponašanja u blizini parka na raskrsnici ulice Radoja Dakića i ulice Njegoševe u ovom gradu. Sumnja se da je G.B. (35) iz Nikšića izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nasilničko ponašanje na štetu M.M. iz Nikšića, predsjednika Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore. Takođe se sumnja da je ovom prilikom V.C. (25) iz Nikšića izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu M.N. koji se nalazio u društvu sa M.M", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije je saopšteno da je Mitroviću probijena bubna opna, a da je Nikčević zadobio lakše povrede.

"Kriminalistička obrada koju je sprovela policija u Nikšiću ukazala je na sumnju da je G.B. izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je fizički napao M.M. nanoseći mu tešku tjelesnu povredu – rupturu bubne opne, nakon čega nastavlja sa fizičkim napadom kada je oštećenom nanio lake tjelesne povrede na koji način su se stekli elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje. Osim toga, sprovodeći ovu obradu policijski službenici su došli do sumnje da je V.C. iz Nikšića izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu M.N. na način što ga je fizički napao usled kojih udaraca je oštećeni pao na tlo i zadobio lake tjelesne povrede. G.B. i V.C. su uhapšeni i uz krivičnu prijavu će biti privedeni nadležnom tužilaštvu", saopšteno je iz policije.

Iz Demokratske Crne Gore prije dva dana su saopštili da su podnijeli krivičnu prijavu protiv Banovića i Cerovića i više sa njima povezanih lica.

Bonus video: