Uzimali “crte” i prije dolaska Kordića


On je u istrazi ranije priznao da je počinio djelo, dok je na suđenju tvrdio da nije, već da je drogu koristio isključivo za svoje potrebe, jer je zavisnik.
Svjedoci, prema optužnici, koji su u to vrijeme bili maloljetni - kazali su da nisu kupovali drogu od Kordića i da im je nije davao na uživanje

7999 pregleda 1 komentar(a)
Kordić ispred suda, Foto: Jadranka Ćetković
Kordić ispred suda, Foto: Jadranka Ćetković

Pljevljak Admir Kordić kazao je da u maju prošle godine, maloljetnicima nije prodavao, niti nudio konzumiranje droge ispred Osnovne škole “Boško Buha” u Pljevljima.

To je rekao juče u ponovnom postupku pred Višim sudom, pred kojim odgovara zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, u sticaju sa krivičnim djelom - omogućavanje uživanja, zbog čega je ranije osuđen na 18 mjeseci zatvora.

“Bio sam samo korisnik do prije godinu dana. Kajem se što sam uzimao drogu. Nikada je nisam prodavao drugima, niti sam je davao maloljetnicima na uživanje”.

On je u istrazi ranije priznao da je počinio djelo, dok je na suđenju tvrdio da nije, već da je drogu koristio isključivo za svoje potrebe, jer je zavisnik. Svjedoci, prema optužnici, koji su u to vrijeme bili maloljetni - kazali su da nisu kupovali drogu od Kordića i da im je nije davao na uživanje.

Na video-snimcima sa objekata juče prezentovanim - vidi da ti maloljetnici, sa neke podloge uz prozor škole, šmrču navodno drogu koja je postavljena tu prije nego što je okrivljeni pojavljuje i dolazi na to mjesto. Kordić nakon dolaska, na drugom kraju prozora takođe navodno uzima drogu...

Tako da se, kako je rekao njegov pravni zastupnik Fikret Kurgaš, ne može vidjeti da Kordić na bilo koji način njima prodaje niti daje drogu na uživanje. Kordić je, prema optužnici, od 2. do 25. maja prošle godine ispred osnovne škole u Pljevljima, nabavljao amfetamin i spid za šest maloljetnika. “On je 25. maja u 20:30 sati u školskom dvorištu, omogućavao uživanje droge, tako što je na svom mobilnom telefonu razvio ‘crte koje su oni ušmrkavali, uz konzumiranje džointa”, navodi se.

Presuda će biti izrečena 9. jula, najavljeno je iz Višeg suda

Bonus video: