NAvodno u društvu bezbjednosno interesantnih osoba

Kolašin: Uhapšene tri državljanke Srbije, prekršile zdravstvene propise?

Oni su dovedeni u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin radi utvrđivanja identiteta i daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije

18192 pregleda 26 reakcija 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Kolašinu su uhapšene tri državljanke Srbije, zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima, saopštila je Uprava policije.

"Postupajući po operativnim informacijama policija je u Kolašinu kontrolisala putničko motorno vozilo kojim je upravljao A.V. iz Podgorice. U vozilu su se nalazila još dva lica, bezbjednosno interesantno lice Z.B. iz Kolašina i ženska osoba M.M. koja je dala svoje podatke, ali koja kod sebe nije imala identifikaciona dokumenta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su dovedeni u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin radi utvrđivanja identiteta i daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

"Nakon prikupljanja podataka o ženskom licu utvrđeno je da je ona policijskim službenicima saopštila pogrešan identitet, te da se radi o licu T.R. (30) iz Republike Srbije. Osim toga, kriminalističkom obradom utvrđeno je da u Kolašinu sa T.R. borave još dvije ženske osobe koje su locirane u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu, a koje su bile u društvu sa bezbjednosno interesantnim licima D.J. iz Kolašina i N.R. iz Mojkovca", saopštila je policija.

Dvije žene su dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin gdje je provjerama utvrđeno da je riječ o J.M. (21) i I.P. (46), obje iz Republike Srbije.

Takođe je utvrđeno da J.M. i I.P. nemaju evidentiran prelaz državne granice, kao ni prijavljen boravak u Crnoj Gori.

"Sa svim navedenim upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama T.R., J.M. i I.P. stiču elementi bića krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saopštila je policija.

Osumnjičene su, kako se navodi, lišene slobode i uz krivičnu prijavu privedene nadležnom državnom tužiocu koji je donio rješenje o zadržavanju ovih lica do 72 sata.