GRADILI BEZ DOZVOLA

Krivične prijave zbog protivpravnog zauzimanja zemljišta

Prijave podnijete protiv Ž.M. i P.S. iz Podgorice, Ž.D. iz Plava i K.B. i S.M. iz Kosova

4605 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je podnijela krivične prijave protiv Ž.M. i P.S. iz Podgorice, Ž.D. iz Plava i K.B. i S.M. iz Kosova zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivprvno zauzimanje zemljišta.

Službenici Centra bezbjednosti Berane sa odjeljenjima bezbjednosti Plav i Rožaje, raspolažući podacima da se u pograničnom dijelu Rožaja i Plava vrši bespravna gradnja objekata na teritoriji Crne Gore od strane lica sa Kosova i crnogorskih državljana, su u saradnji sa službenicima Ministarstva održivog razvoja i turizma obavili kontrolu navedenih područja i identifikovali počinioce krivičnih djela nakon čega su podnijeli krivične prijave protiv više lica.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, svi osumnjičeni su bez prethodno pribavljene dokumentacije i saglasnosti državnih organa Crne Gore započeli izgradnju objekata na zemljištu koje je u vlasništvu države Crne Gore i na taj način izvršili ovo krivično djelo.

"Podsjećamo da je krajem juna policija Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama podnijela dvije krivične prijave, jednu protiv A.G. iz Kosova a drugu protiv M.K. i M.K. iz Kosova zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta. Službenci Centra bezbijednosti Berane u toku 2019. godine podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama devet krivičnih prijava protiv osam lica iz Kosova zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivravno zauzimanje zemljišta", saopšteno je iz policije.

Dodaju da se nakon rušenja bespravno izgrađenih objekata došlo do sazananja da se na području opština Rožaje i Plava u pograničnom dijelu nastavlja sa gradnjom bespravno sagrađenih objekata, te je izvršena kontrolu spornih lokacija u saradnji sa službenicima Ministarstva održivog razvoja i turizma što je rezulitiralo podnošenjem krivičnih prijava protiv više lica nadležnim tužilaštvima.