Uhapšen Njemac, kazao da se šalio kad je rekao da je na granici stavio novac u pasoš

Istražitelji zatražili izuzimanje video snimaka sa graničnog prelaza Božaj, preko koga je Reichert sa prijateljima ušao u Crnu Goru

80204 pregleda 1713 reakcija 102 komentar(a)
Foto: Printscreen Twitter
Foto: Printscreen Twitter

Njemački turista Daniel Reichert (31), koji je danas ranije u kameru lokalne TV Teuta kazao da je u Crnu Goru ušao tako što je u svoj pasoš na graničnom prelazu stavio 50 eura, noćas je lišen slobode po nalogu osnovnog tužioca Faruka Resulbegovića zbog sumnje da je prekršio mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), saznaju Vijesti.

Prema istim saznanjima, zajedno sa njim, iza rešetaka su završili i njegova tri prijatelja sa kojima je prethodno boravio na Kosovu, a potom automobilom ušao u Crnu Goru.

Reichert je inspektorima ulcinjske poilicije, prenio je Vijestima sagovornik iz istrage, noćas kasno ispričao da se šalio kada je rekao da je stavio novac u pasoš i tako ušao u Crnu Goru. Uprkos tome, istražitelji su radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica, zatražili izuzimanje video snimaka sa graničnog prelaza Božaj, preko koga je Reichert sa prijateljima ušao u Crnu Goru.

Oni su policajcima na granici kazali da su u tranzitu i da namjeravaju da putuju za Hrvatsku, ali su ipak završili u Ulcinju. Prethodno, na graničnom prelazu Sukobin-Murićani, njima nije dozvoljeno da uđu u našu zemlju bez prethodno urađenog PCR testa na koronavirus.

Odmah nakon objave snimka na portalima i društvenim mrežama, istražitelji su identifikovali lica i priveli ih noćas oko 22 sata.

Bonus video: