Njemačkom državljaninu pritvor do 30 dana: Osumnjičen za dva krivična djela

Za krivična djela za koja je osumnjičen, predviđena je novčana ili kazna zatvora do godinu

41960 pregleda 65 reakcija 46 komentar(a)
Reichert, Foto: Printscreen Twitter
Reichert, Foto: Printscreen Twitter

Njemačkom državljaninu Danielu Reichertu (31), noćas je u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela - povreda ugleda Crne Gore i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saznaju "Vijesti".

Rješenje o određivanju pritvora, na predlog osnovnog tužioca Faruka Resulbegovića, donio je dežurni sudija za istragu, Gazmend Kalabrezi.

Za ta dva krivična djela predviđena je novčana ili kazna zatvora do godinu.

Reichert je dan ranije na salušanju u tužilaštvu priznao djela koja mu se stavljaju na teret, izrazio kajanje i ponovio da se šalio kada je novinaru lokalne TV Teuta kazao da je u Crnu Goru ušao tako što je u svoj pasoš na granici stavio 50 eura.

On je neposredno nakon to je video snimak objavljen na portalima i društvenim mrežama priveden zajedno sa svoja tri prijatelja, sa kojima je ušao u Crnu Goru preko Božaja.

Priznao je da su policajcima na granici svjesno lagali da su u tranzitu i da ne namjeravaju da se zadržavaju na teritoriji naše zemlje iako su imali rezervisane apartamne u Ulcinju. Prethodno, na graničnom prelazu Sukobin-Murićani, njima nije dozvoljeno da uđu u našu zemlju bez prethodno urađenog PCR testa na koronavirus.

Njegovi prijatelji kažnjeni su sa po 500 eura i biće protjerani iz Crne Gore.

Bonus video: