Berane: Službenik MUP Srbije pozivao na nasilnu promjenu ustavnog uređenja?

Dodali su i da će UP uputiti zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova za oduzimanje crnogorskog državljanstva od ovog lica budući da on ima dvojno državljanstvo

17816 pregleda 75 reakcija 49 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Centra bezbjednosti Berane su u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju protiv osobe za koje se sumnja da je izvršilo krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, saopšteno je iz Uprave policije.

"Sumnja se da je M.Z. (55), zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a koji ima dvojno državljanstvo – Crne Gore i Republike Srbije, izvršio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja", kaže se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju u saopštenju, on je ovo krivično djelo, kako se sumnja, izvršio na način što je na jednoj društvenoj mreži postavio objavu sa naslovom „Lista zadataka“ u kojoj je, u namjeri da ugrozi ustavno uređenje ili bezbjednost Crne Gore pozivao i podsticao da se silom promijeni njeno ustavno uređenje, te da se svrgnu najviši državni organi ili njihovi predstavnici.

"M.Z. je po nalogu nadležnog tužioca lišen slobode, te će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju", kaže se u saopštenju.

Dodali su i da će UP uputiti zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova za oduzimanje crnogorskog državljanstva od ovog lica budući da on ima dvojno državljanstvo.

Bonus video: