BUDVANSKA POLICIJA IH SASLUŠALA

Carević i Jovanović pušteni, odgovaraće prekršajno, Ivanović i Đurović kod tužioca

Protiv Carevića i Jovanovića je privatno obezbjeđenje zbog pokušaja nasilnog ulaska podnijelo krivičnu prijavu, okrivljujući ih za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

16905 pregleda 79 reakcija 29 komentar(a)
Carević i Jovanović ispred Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Carević i Jovanović ispred Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Budvanska policija saslušala je po prijavi pripadnika privatnog obezbjeđenja u Opštini Budva, zbog jutrošnjeg incidenta, Marka Carevića, koga je odbornička većina smijenila sa funkcije gradonačelnika, šefa njegovog kabineta Nikolu Jovanovića, predsjednika MZ Bečići Predraga Draga Ivanovića i Dragana Đurovića.

Protiv njih je privatno obezbjeđenje zbog pokušaja nasilnog ulaska podnijelo krivičnu prijavu, okrivljujući ih za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Carević i Jovanović su nakon saslušanja pušteni i protiv njih će, kako je "Vijestima" potvrđeno, policija podnijeti prekršajne prijave.

Ivanović i Đurović su zadržani i njih će, uz konsulataciju sa Osnovnim državnim tužilaštvom, večeras saslušati dežurni tužilac.

Iz Uprave poolicije su saopštili da su jutros su nakon incidenta koji se dogodio ispred zgrade Opštine Budva kada je više osoba pokušalo nasilno da uđe u zgradu Opštine, pripadnici obezbjeđenja angažovani na obezbjeđenju ovog objekta podnijeli prijavu protiv četiri lica Centru bezbjednosti Budva.

"Policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i pozvala M.C, N.J, P.I. i D.Đ. da pristupe u službene prostorije radi prikupljanja obaviještenja od građanina. Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru naložio je da se P.I. i D.Đ. uhapse zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz Uprave policije. Protiv M.C. i N.J. policija će podnijeti prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i mir", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Preporučujemo za Vas