Sekretar Policijske akademije osumnjičen za falsifikovanje: Pejović u tužilaštvu zbog potpisa

To tužilaštvo sumnjiči ga da se potpisao umjesto pripravnice Milene Striković na mjesečnom izvještaju o stručnom osposobljavanju, u kom su unijeti neistiniti podaci

19120 pregleda 16 komentar(a)
Očekuje podnošenje prijave: Kostić, Foto: Boris Pejović
Očekuje podnošenje prijave: Kostić, Foto: Boris Pejović

U podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu za danas je zakazano saslušanje sekretara Policijske akademije Ljubiše Pejovića, osumnjičenog za falsifikovanje.

To tužilaštvo sumnjiči ga da se potpisao umjesto pripravnice Milene Striković na mjesečnom izvještaju o stručnom osposobljavanju, u kom su unijeti neistiniti podaci.

Strikovićeva je ranije podnijela krivičnu prijavu protiv te obrazovne ustanove i NN lica, a ODT je tokom izviđaja dobilo nalaz grafološkog vještačenja, nakon kojeg je Pejović i osumnjičen.

Pravni zastupnik Strikovićeve, advokat Sava Kostić, za “Vijesti” je kazao da mu je tužiteljka dostavila obavještenje da je formiran predmet protiv Pejovića i da će ga saslušati danas.

“Obavještenje sam zahtijevao...kako bih, kao punomoćnik oštećene, prisustvovao tom saslušanju...da osumnjičenom postavljam pitanja i ukazujem na sve ono što je bitno za predmetni postupak”, rekao je Kostić.

Ocijenio je da je za očekivati da podgoričko tužilaštvo “procesuira Pejovića za krivično djelo koje je počinio”.

Advokat Kostić istakao je da je za očekivati da tužiteljka pokrene postupak protiv svih ostalih izvršilaca krivičnih djela u tom slučaju.

Bonus video: