POTRAŽIVALI SE PO MEĐUNARODNOJ POTJERNICI

Njemačka izručila tri osobe Crnoj Gori

"Crnoj Gori je iz Savezne Republike Njemačke izručena D.P. (23) iz Podgorice, radi obezbjeđenja njenog prisustva krivičnom postupku koji se protiv nje vodi za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

16462 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dragana Prostran, Đani Šabović i Zoran Orbović izručeni su danas Crnoj Gori

"Danas je realizovana ekstradicija tri crnogorska državljanina iz Savezne Republike Njemačke u Crnu Goru, koji su se potraživali po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica. Crnoj Gori je iz Savezne Republike Njemačke izručena D.P. (23) iz Podgorice, radi obezbjeđenja njenog prisustva krivičnom postupku koji se protiv nje vodi za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije", saopšteno je iz Uprave policije (UP)

Iz UP kažu da se "sumnja da je D.P. kao član kriminalne organizacije koja je djelovala na teritoriji više država, učestvovala u realizaciji kriminalnog plana ove organizacije sa ciljem krijumčarenja opojne droge kokain iz Južne Amerike u Evropu."

"Osim toga, realizovana je i ekstradicija iz Savezne Republike Njemačke u Crnu Goru lica Đ.Š. (29) iz Podgorice radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine koja je ovom licu izrečena presudom Višeg suda u Podgorici zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, Crnoj Gori je iz ove države izručen i Z.O. (37) iz Nikšića radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 10 mjeseci koja je ovom licu izrečena presudom Osnovnog suda u Nikšiću zbog dva krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, kazali su iz UP.