MUP: Situacija po pitanju požara u Crnoj Gori je stabilna

Požar koji je bio aktivan do ranih jutranjih časova na Veljem brdu u Podgorici je lokalizovan

2943 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je trenutna situacija po pitanju požara u Crnoj Gori stabilna.

Kažu da je u centralnom dijelu zemlje i na primorju ovih dana povećan rizik od požara. Požar koji je bio aktivan do ranih jutranjih časova na Veljem brdu u Podgorici je lokalizovan.

"Trenutno je aktivan jedan veći požar na planini Garač, na području opštine Danilovgrad, koji potencijalno može ugroziti okolna sela Zagreda i Zagarač. Požar gase pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Danilovgrada i avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a trenutno je pod kontrolom i ne ugrožava stambene i druge objekte. Pored navedenog, aktivan je i požar u podgoričkom naselju Tološi, prema Marezi. Imajući u vidu aktuelnu meteorološku situaciju, praćenu visokim temperaturama i vjetrom koji pogoduje širenju požara, svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su podigli nivo operativne spremnosti, u slučaju potrebe većih intervencija", saopšteno je iz MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da ne lože vatru na otvorenom prostoru, i podsjeća ih da, ukoliko uoče požar, odmah pozovu brojeve 112 i 123.

Bonus video: