Marković iznajmio kućicu od roditelja policajca

Osumnjičeni za likvidaciju Saše Klikovca ćutao juče pred specijalnim tužiocem

43789 pregleda 64 reakcija 13 komentar(a)
Markovića privode u Specijalno državno tužilaštvo, Foto: TV Vijesti
Markovića privode u Specijalno državno tužilaštvo, Foto: TV Vijesti

Kućica na Adi Bojani, u kojoj je uhapšen Miloš Marković (31), osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca (38) u vlasništvu je roditelja službenika Uprave policije.

Upravo u toj kućici, Marković je uhapšen u noći između ponedjeljka i utorka. Lisice na ruke stavili su mu inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOK), koji su kod njega pronašli oružje i novac. Sagovornik iz istrage kazao je da je Podgoričanin nakon ubistva Klikovca iznajmio kućicu u kojoj se krio, ali da vlasnici nijesu znali da je Marković bjegunac.

Isti izvor rekao je da je kod njega pronađeno oko 20.000 eura.

Ta informacija nije zvanično potvrđena iz Uprave policije.

Osumnjičeni za ubistvo Klikovca juče je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da se branio ćutanjem.

Iz Uprave policije ni juče se nijesu zvanično oglašavali povodom rasvjetljavanja ubistva tridesetosmogodišnjaka, navodno bliskog kavačkom kriminalnom klanu.

Policija i Specijalno državno tužilaštvo sumnjiče Markovića da je prije 11 dana, u zetskom naselju Cijevna, isplaio pet hitaca u Klikovca.

Navodno, tog dana vozio ga je Marko Šuković (29), koji je uhapšen prošle sedmice.

Na teret im stavljaju stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Inspektori su, tvrde izvori Vijesti, prikupili dovoljno materijalnih dokaza da su Marković i Šuković, po nalogu za sada neidentifikovane osobe, ubili Klikovca. Navodno, oni su danima prije ubistva pratili tog Podgoričanina, a 18. jula oko 9.50 sati i počinili zločin, za koji su, najvjerovatnije, plaćeni.

Prema istim informacijama Šuković je, nakon hapšenja, istražiteljima priznao kakva je bila njegova uloga u kriminalnoj organizaciji.

Nakon saslušanja kod sudije za istragu, njemu je, prije dva dana određen pritvor do 30 dana.

Do egzekutora, inspektore su odveli tragovi izuzeti iz “golfa” koji su koristili na dan likvidacije, a koji je policija pronašla minule srijede na visoravni Radovče. Automobil, ostavljen na skrovitom mjestu, nije bio zapaljen, što im je omogućilo da odmah identifikuju one koji su u njemu ostavli tragove - Markovića i Šukovića.

Nakon toga, pretresena je ​porodična kuća Markovića, u selu ispod planine Kamenik. U njoj su inspektori pronašli arsenal oružja - pištolj, mitraljez, bombe, municiju, čaure...

Pronađeni su i brojni dokazi o likvidaciji Klikovca.

Pred insprektorima SBPOK-a i specijalnim tužiocima zadatak je da utvrde da li Marković ima bilo kakve veze sa još nekim teškim krivičnim djelima, počinjenim na teritoriji glavnog grada.

Izvor iz bezbjednosnog sektora juče je “Vijestima” kazao da je Marković, do prije par godina “radio” za Baranina Alana Kožara, ubijenog prošle sedmice u Grčkoj. Prema istim podacima, bio je blizak i još jednom Podgoričaninu ubijenom prošle godine u ratu kotorskih klanova.

Za tog Podgoričanina, policija vjeruje da je bio suprotstavljen Kožarevoj i ekipi škaljaraca sa kojom je Baranin do smrti usko sarađivao.

Te informacije izvori iz vrha Uprave policije nijesu ni potvrdili ni demantovali. Klikovac je ubijen pretprošle subote, u naselju Cijevna, ispred porodičnog restorana “Kod Crnogorca”.

Likvidiran je u trenutku dok je ulazio u svoj automobil, parkiran tik uz ulaz porodičnog restorana, a ubica je u njega navodno ispalio pet hitaca kalibra 9 milimetara, ne ostavljajući mu šansu da preživi.

Prema saznanjima “Vijesti”, Klikovac je u restoran svojih roditelja, u dvorištu porodične kuće, ušao nekoliko minuta prije nego je ubijen.

Podgoričanin, navodno blizak kavačkom kriminalnom klanu, iz restorana je izašao kada je čuo škripu kočnica na parkingu.

Uspio je da dođe do svog automobila, ali su ga zaustavili hici ispaljeni iz automatskog oružja.

Istražitelji sumnjaju da je, upravo Marković, iz automobila kojim je upravljao Šuković, u njega ispalio više hitaca. Pet ga je pogodilo u predijelu glave i stomaka.

Bonus video: