Dimić donio kokain i "pravio linije"?

Osim Dimića, inspektori Sektora za borbu protiv droge lisice na ruke stavili su i Podgoričankama Slađani Bokan i Bojani Bajraktarević

37783 pregleda 463 reakcija 112 komentar(a)
Droga navodno i u automobilu odbornika: Dimić, Foto: Vuk Lajović
Droga navodno i u automobilu odbornika: Dimić, Foto: Vuk Lajović

Odbornik Demokratskog fronta u budvanskom parlamentu, Janko Dimić, uhapšen je juče u podgoričkom City kvartu, nakon što je policija kod njega pronašla kokain.

Osim Dimića, inspektori Sektora za borbu protiv droge lisice na ruke stavili su i Podgoričankama Slađani Bokan i Bojani Bajraktarević.

“Vijestima” je iz Uprave policije nezvanično rečeno da je policija pretresla stan u kom su njih troje boravili i Dimićev automobil.

“U stanu je pronađeno više iskorištenih slamčica sa tragovima kokaina i praznih pakovanja, takođe sa tragovima. U vozilu, na patosnici, pronađena je manja količina rasute materije nalik na kokain”, rečeno je nezvanično iz te institucije.

Isti izvor kazao je da je Barjaktarevićeva inspektorima rekla da je kokain, u stan u kom su uhapšeni, donio Dimić.

Ispričala im je i da su skupa “pravili linije” i drogirali se.

Navodno, policija je kod njega pronašla i dva pvc zamotuljka materije za koju se pretpostavlja da je kokain.

“Pronađena materija biće proslijeđena danilovgradskom Forenzičkom centru na vještačenje”, rečeno je iz UP-a.

Kod tužioca će, međutim, završiti samo Dimić i Bokan, jer je Barjaktarević puštena nakon saslušanja u podgoričkom Centru bezbjednosti.

Na teret im se stavlja da su počinili krivično djelo omogućavanje uživanja opojne droge.

“U zakonom propisanom roku biće privedeni na saslušanje u Više državno tužilaštvo”, objasnili su iz Uprave policije.

Krivičnim zakonikom propisano je da će se zatvorom od šest mjeseci, do pet godina, kazniti onaj ko navodi drugog na uživanje opojne droge:

“Ili mu daje opojnu drogu da je uživa on ili drugo lice, ili stavi na raspolaganje prostorije radi uživanja opojne droge, ili na drugi način omogućuje drugom da uživa opojnu drogu”.

Stav 2. tog Člana KZ propisuje da će kaznu od dvije do deset godina dobiti onaj ko omogući uživanje droge maloljetnom licu, duševno bolesnom licu, licu koje je privremeno duševno poremećeno, licu koje je teže duševno zaostalo ili licu koje se liječi od zavisnosti od opojnih droga:

“Ili prema više lica, ili ko to djelo izvrši u vaspitnoj ili obrazovnoj ustanovi ili u njenoj neposrednoj blizini ili ustanovi za izvršenje krivičnih sankcija ili u javnom lokalu ili na javnoj priredbi, ili ako to djelo učini službeno lice, ljekar, socijalni radnik, sveštenik, nastavnik ili vaspitač iskorišćavanjem svog položaja”.

Bonus video: