Preminuo i Delibašić, treći povrijeđeni u udesu na Brlji

U istom udesu, tog dana stradala su dva njegova vršnjaka - Nikolin brat od strica Danilo Delibašić i Andrija Vicković

59278 pregleda 1248 reakcija 25 komentar(a)
Sa mjesta udesa, Foto: Svetlana Mandić
Sa mjesta udesa, Foto: Svetlana Mandić

U Kliničkom centru Crne Gore preminuo je osamnaestogodišnji Nikola Delibašić iz Nikšića, koji je 18. jula teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Podgorica, u mjestu Brlja.

Delibašić je nakon udesa hitno transportovan u tu zdravstvenu ustanovu, i bio je u indukovanoj komi.

Ljekari nikšičke Opšte bolnice, nakon udesa konstatovali su da ima višestruke povrede grudnog koša i kraniotraumu, zbog čega je i transportovan na Kliniku za neurohirurgiju.

U istom udesu, tog dana stradala su dva njegova vršnjaka - Nikolin brat od strica Danilo Delibašić i Andrija Vicković.

Sva trojica bila su u "opelu korsa" registarskih oznaka (CT-AL277) koje se kretalo iz Nikšića prema Podgorici. Kod benzinske pumpe "Pigo Petrol" na Brlji, "opel" kojim je upravljao Vicković udario je u šleper (NK-CT936) za čijim upravljačem je bio Nikšćanin Z.K..

"Udes se dogodio kada je opel udario u zadnji kraj šlepera i od siline udarca se odbio pored puta", saopštili su tada iz policije.

Šleper se u tom trenutku uključivao u saobraćaj sa pumpe. Danilo Delibašić i Andrija Vicković na mjestu su stradali. Policija i tužilaštvo novinarima su tada kazali da će istraga utvrditi uzrok nesreće.

Nakon saobraćajne nesreće, uviđaj je obavila osnovna državna tužiteljka Vjera Mićunović, sa sa pripadnicima nikšićke policije i vještakom saobraćajne struke Draganom Domazetovićem. Zbog smrti dvojice mladića u Nikšiću je bio proglašen Dan žalosti.

Bonus video: