Ulcinjanima uhapšenim u akciji "Taxi" pritvor do 30 dana

Lisice na ruke stavljene su im zbog sumnje da su u maju i julu, omogućavali albanskim državljanima da nezakonito pređu granični prelaz Sukobin. Navodno, te usluge naplaćivali su po 20 ili 30 eura

13063 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija za istragu Osnovnog suda u Ulicnju, odredilo je pritvor do 30 dana Ulcinjanima Blerimu Leleševiću (50), Samiru Seferoviću (32) i Besniku Liešiju (45), osumnjičenima da su većem broju albanskih državljana omogućili da nelegalno uđu u Crnu Goru.

To je "Vijestima" saopštila portparolka tog suda, Sanja Mirović.

"Obavještavam Vas da je sudija za istragu Osnovnog suda u Ulcinju dana 31. 07. 2020. godine odredio pritvor u trajanju do 30 dana prema osumnjičenim Ulcinjanima B. L. (50), B. LL. (45) i S. S. (32) zbog krivičnog djela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi iz čl. 405 Krivičnog Zakonika Crne Gore. Osumnjičenom B. L. (50) se pored navedenog stavlja na teret i izvršenje krivičnog djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, a osumnjičenom B. LL. (45) i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG. Osumnjičeni se terete da su u više navrata, tokom perioda dok su granice Crne Gore i Albanije bile zatvorene usljed epidemije Covid-19, omogućavali stranim državljanima nelegalan ulazak i tranzit kroz Crnu Goru", objasnila je Mirovićeva.

Trojica Ulcinjana uhapšena su 28. jula, u policijskoj akciji "Taxi".

Lisice na ruke stavljene su im zbog sumnje da su u maju i julu, omogućavali albanskim državljanima da nezakonito pređu granični prelaz Sukobin. Navodno, te usluge naplaćivali su po 20 ili 30 eura.

Osumnjičeni su od maja bili pod nadzorom policije.

Zbog sumnje da je dio te kriminalne grupe, policija traga za albanskim državljaninom Jamijem Kasmijem (43).

Bonus video: