Budvanka nije svjesno izazvala nesreću?

Lješković traži da se optužnica vrati na doradu

20103 pregleda 16 komentar(a)
Uviđaj nakon saobraćajne nesreće, Foto: Luka Zeković
Uviđaj nakon saobraćajne nesreće, Foto: Luka Zeković

Advokat Srđan Lješković tražio je da se optužnica protiv njegove branjenice T. D. vrati na dopunu Osnovnom državnom tužilaštvu i da se iz nje izbaci riječ - svjesno.

Ta Budvanka osumnjičena je da je 30. maja uzrokovala saobraćajnu nesreću nadomak Nikšića, u kojoj su tri osobe izgubile život.

“Ne želeći nijednog momenta da osporim odgovornost za saobraćajnu nesreću, moram samo ukazati na nelogičnosti na dio optužnice koju je podiglo tužilaštvo. Ono što je sigurno je to da moja branjenica nije svjesno izazvala ovaj tragičan događaj, kako to želi tužilaštvo dokazati, već je sve splet nesrećnih okolnosti. Ovo moram reći zbog porodica nastradalih, povrijeđenih i njihovih porodica, jer jedno od teže povrijeđenih je i dijete moje branjenice. Po ovoj optužnici, ispada da je ona željela, osim svih nastradalih i povrijeđenih, povrijediti i svoje dijete, što nije istina. Smatram da optužnicu treba vratiti na dopunu ODT-u i da iz optužnice treba izbaciti riječ ‘svjesno’. Ponavljam još jednom da nijednog momenta ne želimo umanjiti odgovornost za tragičan događaj koji se desio”, kazao je Lješković.

U saobraćajnoj nesreći 30. maja, u mjestu Cerovo kod Bogetića, nakon sudara minibusa i automobila kojim je upravljala Budvanka, poginule su Jelica Jovović (42) iz Danilovgrada i Marina Vuletić (46) iz Nikšića, dok je 26 osoba povrijeđeno - 19 je prošlo s lakšim povredama, a sedam je zadržano na bolničkom liječenju.

Vozač minibusa Radan Tomović (45), nakon skoro dvije sedmice, preminuo je usljed povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći.

Budvanka T. D. je nakon saobraćajne nesreće uhapšena, a sudija je nakon zadržavanja od 72 sata, pustio da se brani sa slobode.

Predsjednik sudskog vijeća Marko Blagojević, kazao je da će odluka po predmetnoj optužnici biti donijeta u zakonskom roku i dostavljena strankama.

Bonus video: