oduzeto 11 manjih pakovanja različitih vrsta opojnih droga

UP: U Podgorici sankcionisano 11 lica zbog zloupotrebe droge

"Kod N.J. je pronađena ova opojna droga koju je davao na uživanje maloljetniku sa kojim je bio u društvu", kazali su iz UP

3101 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Protiv A.Č. (28) i N.J. (18) iz Podgorice podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivična djela omogućavanje uživanja opojnih droga, a protiv devet lica Zahtjevi za pokretanje prekšajnog postupka.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su od 1. do 11. avgusta 2020. godina izvršili kontrolu 30 lica za koja se sumnja ili postoje saznanja da se bave uličnom distribucijom narkotika ili su uživaoci opojnih droga", navodi se u saopštenju Uprave policij (UP).

Prilikom kontrola i pregleda oduzeto je 11 manjih pakovanja različitih vrsta opojnih droga ukupne mase 52 grama, i to devet pakovanja marihuane težine oko 50 grama i po pakovanje kokaina i heroina, 

"Protiv A.Č. (28) i N.J. (18) podnijete su dvije krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivična djela omogućavanje uživanja opojnih droga. Kod A.Č. je pronađena marihuana koju je davala na uživanje jednoj osobi sa kojoom je bila u društvu. Takođe i kod N.J. je pronađena ova opojna droga koju je davao na uživanje maloljetniku sa kojim je bio u društvu", kazali su iz UP.

Protiv devet lica, kod kojih je pronađena opojna droga, podnijeti su Zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga.