UP: Proteklog vikenda sankcionisano 1276 vozača, 41 uhapšen

Kako obavještavaju, tokom prethodnog vikenda u Crnoj Gori se dogodilo čak 33 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice smrtno stradalo, četiri lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok su njih 23 zadobila lake tjelesne povrede

8053 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz Uprave policije je saopšteno da je tokom proteklog vikenda zbog počinjenih prekršaja sankcionisano 1276 vozača, a da je 41 vozač isključen iz saobraćaja, uhapšen i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

"I pored najavljenog pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, evidentno je da jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći nejteže prekršaje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako obavještavaju, tokom prethodnog vikenda u Crnoj Gori se dogodilo čak 33 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice smrtno stradalo, četiri lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok su njih 23 zadobila lake tjelesne povrede.

"Ono što posebno zabrinjava je činjenica da je zbog počinjenih prekršaja sankcionisano 1276 vozača, a da je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 41 vozač isključen iz saobraćaja, uhapšen i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje", objašnjavaju iz Uprave policije.

Kako su kazali, radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na "punoj" liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i tome slično.

"Podsjećamo da ni u bilo kojoj drugoj državi, pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna niti realna mogućnost da na svakoj kritičnoj ili opasnoj dionici puta bude fizički prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, prilagodili brzinu i svoje ponašanje u saobraćaju", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije još jednom apeluju na vozače da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

"Službenici saobraćajne policije će i u narednom periodu nastojati da, kroz pojačano prisustvo, preventivnim, ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: