Zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima uhapšeno sedam vozača

U saopštenju se navodi da je beranska policija uhapsila vozača V.B. (38) za kojeg je laboratorijskim nalazom utvrđeno da je vozilom upravljao pod dejstvom opojnih droga

6763 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima uhapšeno sedam vozača, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je beranska policija uhapsila vozača V.B. (38) za kojeg je laboratorijskim nalazom utvrđeno da je vozilom upravljao pod dejstvom opojnih droga.

"Njemu je zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima nadležni sudija izrekao kaznu zatvora od 15 dana, te i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom i tri kaznena boda", ističe se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su dodali da je pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,06 g/kg, bez položenog vozačkog ispita i bez važeće saobraćajne dozvole vozilom upravljao M.G. (49), pa je beranska policija i njega uhapislia zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a izrečena mu je novčana kazna od 470 eura.

U saopštenju Uprave polcije se odaje da je u Bijelom Polju, policija sankcionisala vozača A.Z. (18).

"On se u Mojkovačkoj ulici u ovom gradu nije zaustavio na znak policijskog službenika. Nakon udaljenja sa mjesta gdje mu je ukazan znak za zaustavljanje A.Z. je izazvao saobraćajnu nezgodu u mjestu Malo Polje u Bijelom Polju, gdje je vozilom udario u odbojnu gredu. Kod sebe nije imao ni lična dokumenta, odnosno ličnu kartu zbog čega je sankcionisan, a vozilom je upravljao bez položenog vozačkog ispita i bez važeće saobraćajne dozvole. A.Z. je lišen slobode i priveden nadležnom sudu", piše u saopštenju Uprave policije.

Policija je u Bijelom Polju uhapsila i vozača S.A. (44) koji je zaustavljen u mjestu Poda jer se vozilom kretao brzinom od 149 km/h na putnom pravcu gdje je dozvoljena brzina 60 km/h.

"On je lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima i priveden nadležnom sudiji za prekršaje", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju piše i da se u Nikšiću se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovala T.Z. (24), a koja je izgubila kontrolu nad vozilom kojim je upravljala i udarila u žardinjere pored puta, kojom prilikom je došlo i do oštećenja jednog parkiranog vozila.

"Policija je izvršila uviđaj na licu mjesta, a alkotestiranjem T.Z. utvrđeno je da je upravljala vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1.86 g/kg. T.Z. je lišena slobode i privedena nadležnom sudiji za prekršaje koji joj je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 350 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca", rekli su iz Uprave policije.

U Baru su uhapšena dva vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Iz Uprave policije su kazali da je uhapšen S.V. (52) iz Mojkovca kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1.14 g/kg.

"On je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden nadležnom sudiji za prekršaje. Lice Z.I. (59) koje je upravljalo motociklom kontrolisano je u jednom barskom naselju i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1.22 g/kg, zbog čega je lišen slobode", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: