Tivat: Uhapšene dvije osobe zbog ulične prodaje narkotika

„Pronađeno je 1.235 eura za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge, dva lap topa i sredstvo komunikacije koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja“, dodaje se u saopštenju

6907 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tivatska policija uhapsila je P.Z. (35) i A.D. (20) iz Srbije zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi da su njihovi službenci kontrolom vozila P.Z. u naselju Donji Kalimanj u Tivtu pronašli šest pvc pakovanja kokaina i dva pakovanja marihuane za koje se sumnja da su pripremljeni za dalju uličnu distribuciju.

„Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga P.Z. je uhapšen“, kaže se u saopštenju.

Postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici pretreseni su stan i druge prostorije koje korist osumnjičeni P.Z. u Tivtu, gdje je pronađeno još sedam pvc pakovanja marihuane i jedno pakovanje kokaina.

„Pronađeno je 1.235 eura za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge, dva lap topa i sredstvo komunikacije koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja“, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni P.Z. je uz krivičnu prijavu sproveden na dalju nadležnost Višem državnom tužiocu u Podgorici, koji mu je odredio zadržavanje, nakon čega je sproveden na saslušanje kod sudije za istragu Višeg suda.

Tivatska policija je u mjestu Donje Seljanovo kontolisala putničko motorno vozilo kojim je upravljao A.D, koji je nakon što su ga policijski službenici zaustavili pobjegao prema obali mora.

Dodaje se da je A.D. prilikom izlaska iz vozila bacio tri kesice kokaina i jednu kesicu marihuane.

Intervencijom policijskih službenika A.D. je uhapšen i kod njega je pronađeno je oko četiri grama marihuane, koja je bila upakovana i pripremljena za dalju uličnu distribuciju.

Postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici pretreseni su stan i druge prostorije koje u Tivtu koristi osumnjičeni A.D.

„Pretresom je pronađeno još 46,1 gram kokaina, koja je bila upakovana i pripremljena za uličnu prodaju u 50 pvc kesica“, navodi se u saopštenju.

Osim toga, pronađeno su četiri pvc pakovanja marihuane, 270 eura i tri ručna sata za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom opojne droge, kao i sredstvo komunikacije.

„Pronađeni predmeti će biti upućeni na vještačenje i dalje provjere. Od osumnjičenog je oduzeto i putničko motorno vozilo koje je koristio prilikom ulične prodaje opojne droge“, dodaje se u saopštenju.

A.D. je uz krivičnu prijavu priveden Višem državnom tužiocu u Podgorici.

Bonus video: