Više uhapšenih zbog prekoračenja brzine i vožnje u pijanom stanju

Najdrastičnija kršenja saobraćajnih propisa u danima vikenda zabilježena su u Podgorici, Bijelom Polju i Ulcinju

6121 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom proteklog vikenda u Crnoj Gori su se dogodile 33 saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su zadobile teške tjelesne povrede, dok je deset njih zadobilo lake povrede, saopšteno je iz policije.

"Shodno najavljenom pojačanom prisustvu saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je čak 1.228 vozača, te je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima 27 vozača isključeno iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje", navode iz Uprave policije.

Ističu da se radi o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na "punoj" liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola...

Najdrastičnija kršenja saobraćajnih propisa u danima vikenda zabilježena su u Podgorici, Bijelom Polju i Ulcinju.

"Na putnom pravcu Podgorica – Tuzi, kontrolisan je D.C. (41) koji je upravljao vozilom brzinom od 168 km/h na dionici puta gdje je dozvoljena brzina ograničena na 80 km/h. On je lišen slobode i priveden nadležnom sudiji za prekršaje", navode iz policije.

Takođe, u Podgorici je uhapšen vozač S.M. (51) kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,24 promila.

"Vozilom je pod dejstvom alkohola upravljao i I.R. (64). Kontrolisan je u ulici Knjaza Danila u Podgorici i alkotestiranjem je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,35 g/kg i I.R. je lišen slobode".

U Glavnom gradu je, dodaju iz policije, uhapšen i vozač V.R. (67) kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,15 promila. On, kako je saopšteno, kod sebe nije posjedovalo ni važeću vozačku dozvolu.

Na putnom pravcu Bijelo Polje – Ribarevine kontrolisan je V.R. (19) koji je upravljao vozilom brzinom od 114 kilometara na sat na dionici puta gdje je dozvoljena brzina 50 km/h, zbog čega je uhapšen.

"U Ulcinju je sankcionisan vozač I.K. (61) koji je upravljao vozilom kojem je istekla važnost saobraćajne dozvole, prouzrokovao saobraćajnu nezgodu i napustio lice mjesta, a pritom je alkotestiranjem ovog lica utvrđeno i prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,72 g/kg", saopšteno je iz policije.

Uprava policije je apelovala na vozače da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

"Službenici saobraćajne policije će i u narednom periodu nastojati da, kroz pojačano prisustvo preventivnim, ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: