Demos: Hapšenje Vujoševića izborna podmetačina sa politikantskim ciljevima

"Tražimo hitan rasplet ove, po svemu sudeći podmetačine, koja bi vjerovatno trebalo da se uklopi u režiranu psihozu opštih oružanih napada nakon izbora"

15141 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Demos
Foto: Demos

Demos je ocijenio da hapšenje predsjednika barskog odbora te stranke, Sava Vujoševića, pet dana prije izbora "rađa osnovanu sumnju da se radi o izbornoj podmetačini sa politikantskim ciljevima".

"Podsjećamo javnost da je istraga o navodnom posjedovanju oružja započela 13. jula i da je trebalo da se stigne do sumnje, sa visokim publicitetom, tek na nekoliko dana prije izbora. Zahtijevamo da se činjenice i pravda utvrde na javan način. One će najbolje odgvoriti da li radi o prvnom prestupu ili o montiranju podmetnute žrtve u ropcu odlazećeg režima", navodi se u saopštenju Demosa.

Iz Uprave policije danas je saopšteno da je Vujošević uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Takođe upozoravamo na praksu stvaranja brzometnog političkog efekta nakon kojeg slijedi tkz. dokazivanje, toliko dugo da sve ostane bez ikakvog epiloga. Tražimo hitan rasplet ove, po svemu sudeći podmetačine, koja bi vjerovatno trebalo da se uklopi u režiranu psihozu opštih oružanih napada nakon izbora. A tragikomične javne interpretacije i aluzije na DEMOS kao militantno-terorističke stranke ima u isti mah elemente ljetnjeg vica i prljavih montaža s bjednim političkim ciljevima", zaključuje se u saopštenju Demosa.

Bonus video: