UP: Krivična prijava protiv sveštenika u HN, pozvao na litiju na dan izbora

Oni su kazali da je on je na taj način pozvao građane iz pomenute grupe da postupe suprotno naredbama Ministratsva zdravlja kojima su zabranjena vjerska okupljanja na otvorenom javnom mjestu, osim na prostoru koji pripada vjerskom objektu

13482 pregleda 10 komentar(a)
Foto: TO Herceg Novi
Foto: TO Herceg Novi

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv sveštenika Z.M. (37) iz te opštine zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pozivanje na otpor, saopšteno je iz Uprave policije.

"Z.M. je ovo djelo počinio na način što je preko jedne viber grupe, u kojoj ima više hiljada članova, danas postavio obavještenje kojim poziva članove te grupe, a koji su kao birači upisani na određenim biračkim mjestima u Herceg Novom, da mu se na dan parlamentarnih izbora, nakon vjerskog obreda u crkvi Svetog Spasa na Toploj, pridruže u litiji iz crkve ka biračkom mjestu",kaže se u saopštenju UP.

Oni su kazali da je on je na taj način pozvao građane iz pomenute grupe da postupe suprotno naredbama Ministratsva zdravlja kojima su zabranjena vjerska okupljanja na otvorenom javnom mjestu, osim na prostoru koji pripada vjerskom objektu.

Bonus video: