Novčane kazne zbog vrijeđanja turskog glumca; Popović: Sramna presuda Đukanovića

"Okrivljena L.V (1967) kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 100 eura”

12372 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Ažurirano: 26.08.2020. 17:41h

Sudija za prekršaje u Budvi Marko Đukanović kaznio je novčanim kaznama od po 350 eura Joka Popovića i Boška Vujičića, dok je kaznom od sto eura kažnjena Budvanka V. L.

“Zbog više prekršaja iz oblasti javnog reda i mira (fizički napadi, drsko i bezobzirno ponašanje) učinjenih dana 24.08.2020.godine na štetu turskog državljanina K.H (1984) ispred prostorija Zavoda za izgradnju Budve, nakon sprovedenog dokaznog postupka, donio sam odluku kojom su okrivljeni V.B. (1964) i P.J. (1981), oba iz Budve kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 350,00 €, dok je okrivljena L.V (1967) kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 100 eura”, saopštio je Zamjenik predsjednika suda i sudija portparol Marko Đukanović.

Joko Popović ponovio je da nije vrijeđao turskog glumca te da mu nije jasno na osnovu čega je sudija donio presudu.

"Poštovani građani Budve i cijele Crne Gore želim ovim putem da Vas obavijestim da je sudija Marko Đukanović donio jednu sramnu presudu bez sprovođenja dokaznog postupka iako sam u svojoj odbrani iznio neoborive dokaze da nisam ni na koji način uvrijedio ili fizički nasrnuo na turskog glumca. Izjava turskog glumca je u svemu bila konfuzna i obilovala nizom neistina, što sudija nije uzeo u razmatranje prilikom donošenja odluke. Takođe napominjem da je turski glumac konstantno vršio pritisak na pomenutog sudiju. I da budemo jasni ovaj događaj ne opravdavam ni u kom smislu,ali želim da se zadovolji pravda. Na osnovu kojih i kakvih činjenica je sud i pomenuti sudija donio rešenje to je pitanje za samoga sudiju", navodi se u reagovanju Popovića dostavljenog medijima.

Bonus video: