Đukanović: Gnusne neistine Popovića, imaće pravo da izjavi žalbu

"Odluku sam donio i usmeno saopštio predstavniku optužbe, okrivljenima, njihovom braniocu i oštećenom na osnovu savjesne i brižljive ocjene svih činjenica koje su u postupku bile raspoložive, te na osnovu slobodnog sudijskog uvjerenja"

20777 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija Suda za prekršaje u Budvi, Marko Đukanović, reagovao je na optužbe Joka Popovića, koji je kažnjen 350 eura zbog vrijeđanja turskog glumca.

"Povodom dijela teksta koji je objavljen na portalu ‘Vijesti’, a u kojem su iznijeta reagovanja okrivljenog J.P. da sam donio "sramnu" presudu, bez sprovedenog dokaznog postupka i da sam bio pod pritiskom oštećenog, ističem da se radi o gnusnim neistinama i insinuacijama koje imaju takav karakter da se odluka koju sam donio koristi očigledno u dnevno-političke svrhe, što je nedopustivo i ja kao nosilac pravosudne funkcije ne dozvoljavam da se moje ime provlači u bilo kom kontekstu koji prelazi okvire prekršajnog postupka.

Odluku sam donio i usmeno saopštio predstavniku optužbe, okrivljenima, njihovom braniocu i oštećenom na osnovu savjesne i brižljive ocjene svih činjenica koje su u postupku bile raspoložive, te na osnovu slobodnog sudijskog uvjerenja. Pisani otpravak rješenja sa obrazloženjem, strankama ću dostaviti u zakonskom roku, a u krajnjem, stranka koja nije zadovoljna odlukom (iz samog teksta cijenim da je okrivljeni J.P. nezadovoljan odlukom) imaće pravo da izjavi žalbu, o kojoj će konačnu riječ dati Viši sud za prekršaje Crne Gore”, naveo je u reagovanju sudija Marko Đukanović.

Bonus video: