UP: Podnijeta krivična prijava protiv urednika portala "Borba" zbog sumnje da je utajio porez

"Sumnja se da je D.Ž., osnivač i ovlašćeno i odgovorno lice u nevladinom udruženju “Zapis” iz Podgorice, izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je izbjegao plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina prikrivajuči podatke o zakonito stečenim prihodima za 2019. godinu", saopšteno je iz Uprave policije (UP)

12131 pregleda 9 komentar(a)
Živković, Foto: Savo Prelević
Živković, Foto: Savo Prelević

Protiv urednika portala Borba, Dražena Živkovića podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

"Službenici Sektora kriminalističke policije su u saradnji sa nadležnim Osnovnim državnim tužilaštvom juče podnijeli krivičnu prijavu protiv D.Ž. (40), urednika portala Borba, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa. Sumnja se da je D.Ž., osnivač i ovlašćeno i odgovorno lice u nevladinom udruženju “Zapis” iz Podgorice, izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je izbjegao plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina prikrivajuči podatke o zakonito stečenim prihodima za 2019. godinu", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kažu da on nije podnosio IOPPD obrazac za istu godinu i "tako je izbjegao da iskaže poresku obavezu po osnovu plaćanja poreza na lična primanja u iznosu od 25.000 eura, a koja sredstva čine osnovicu za utvrđivanje poreskih obaveza po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja, čime je nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 2.250 eura."

Bonus video: