Braća Kljajević ostaju u policijskom pritvoru

"Ne sumnjam da će biti odbijena, jer se o žalbama odlučuje po šablonu još od 1941. godine na ovamo. Po mom mišljenju, ne stoje razlozi za određivanje zadržavanja. Tužiteljka se poziva na okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na saučesnike. Koje saučesnike? Nema ih, niti ima naznaka da ima saučesnika. Uz to, jedan od osnova kojim pravda odluku je i opasnost od ponavljanja krivičnog djela, što je takođe apsurdno", kazao je

22481 pregleda 99 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Odbijena je žalba advokata Josifa Mićkovića, kojom je od sudije Osnovnog suda u Pljevljima tražio da ukine zadržavanje jegovim branjenicima Đolu (46) i Slavku Kljajeviću (49), uhapšenim juče zbog nedozvoljenog držanja oružja. "Kao što sam i očekivao, žalba je odbijena. O njoj je odlučicao sudija Branko Pejović", rekao je advokat Mićković.

On je juče, nakon što je braći Kljajević dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima Nataša Bajčeta odredila zadržavanje do 72 sata, rekao da nije optimista da će sudija prihvatiti žalbu.

"Ne sumnjam da će biti odbijena, jer se o žalbama odlučuje po šablonu još od 1941. godine na ovamo. Po mom mišljenju, ne stoje razlozi za određivanje zadržavanja. Tužiteljka se poziva na okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na saučesnike. Koje saučesnike? Nema ih, niti ima naznaka da ima saučesnika. Uz to, jedan od osnova kojim pravda odluku je i opasnost od ponavljanja krivičnog djela, što je takođe apsurdno", kazao je.

Kljajeviću su uhapšeni juče nekon što je policija od njih oduzela oružje, eksploziv i municiju.

Iz Uprave policije, na čijem čelu je Veselin Veljović, sinoć je saopšteno da su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Njihov branilac, međutim, tvrdi da je policija dan pred izbore napravila cirkus - "spektakularnom" akcijom tokom koje su sa zida njihovog restorana skinuli trofejno oružje koje je godinama bilo tu.

Tvrdi da je to režirana hajka, kojom su pokušali da predstave Kljajeviće teroristima i pučistima.

Rekao je da je objekte Kljajevića policija juče pretresla zbog navodnih saznanja da imaju oružje i da maltene spremaju pobunu:

“To oružje godinama je okačeno na zidu restorana. Nikada se niko nije zainteresovao za njega, niti našao za shodno da provjeri oružje, eventualno oduzme, ali su to uradili juče, dan pred izbore, kada su odlučili da naprave cirkus. Očigledno je sve to smišljeno da bi pronašli, odnosno izmislili neprijatelja. To je režirana hajka, kako bi se u javnosti stvorio utisak da se spremala pobuna protiv režima. Njihovu ‘spektakularnu’ akciju pod maskama juče je vidio veliki broj turista, koji su se isprepadali, jer nijesu znali šta se dešava.”

Bonus video: