UP: Građani da poštuju zakonske propise, policija neće dozvoliti bilo kakva sukobljavanja

Oni su kazali da je narušavanje javnog reda i mira registrovano i u naselju City kvart, od strane više lica koja su se fizički sukobljavala

24731 pregleda 156 reakcija 20 komentar(a)
Sinoć u Cty kvartu, Foto: Vijesti online
Sinoć u Cty kvartu, Foto: Vijesti online

Uprava policije preventivno djeluje i reaguje u svakoj situaciji u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore, saopštili su oni.

Oni su pozivali građane da poštuju zakonske propise, poručivši da policija neće dozvoliti sukobljavanje građana na crnogorskim ulicama.

Oni su kazali da su juče na teritoriji Crne Gore zabilježila više incidenata koji su se dogodili šest gradova.

"U Budvi je policija identifikovala lice koje je na nacionalnoj osnovi vrijeđalo jednu osobu i u toku su aktivnosti na njegovom procesuiranju", kaže se u saopštenju.

Oni su saopštili da je zbog napada da policijskog službenika u Herceg Novom je uhapšena jedna osoba po članu 7 Zakona o javnom redu i miru.

Policija u Baru, kako tvrde, radi na identifikovanju osoba koje su ispred jednog ugostiteljskog objekta upućivala uvrede gostima i vlasniku objekta.

"Na teritoriji Nikšića juče je policija postupala u odnosu na četiri događaja. Krivična prijava je podnijeta protiv L.M. (38) iz ovog grada. On je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca i odbacio vatreno oružje koje je policija pronašla i izuzela. Nikšićka policija radi na tri predmeta koja imaju veze incidenata koji su se dogodili juče na teritoriji ovog grada i to u odnosu na četiri lica zbog napada na službeno lice, zbog narušavanja javnog reda i mira i uništavanja imovine. Osim toga 29 lica je sankcionisano zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Dodali su da je u Pljevljima je u jednom ugostiteljskom objektu došlo do fizičkog obračuna više osoba, a događaja je policiji prijavio E.P. kada je naveo da su njega i još jednu osobu fizički napala nepoznata lica u bašti ugostiteljskog objekta nakon čega su se udaljila sa lica mjesta. O događaju je obaviješten državni tužilac, lica su identifikovana a dalje mjere i radnje su toku.

"Osim toga, zbog uvreda upućenih E.P. koje su se desile nekoliko sati kasnije policija je upoznala tužioca koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. Policija u Pljevljima postupala je po još jednoj prijavi zbog upućenih uvreda i identifikovala lice od kojeg je uzeta izjava i obavješten tužilac koji se izjasnio da se u radnjama lica ne stiču elementi krivičnog djela. Prijavljen je još jedan događaja u vezi nesporazuma između dva lica povodom kojeg policija nije imala elemenata za postupanje", kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da kada je riječ o javnim okupljanjima u Glavnom gradu policija je postupala po prijavi da je oštećeno službeno vozilo Radio televizije Crne Gore od strane nepoznatih lica. Izvršen je uviđaj i aktivnosti policije su u toku.

Kako su saopštili, i Bulevaru Ivana Crnojevića došlo je do narušavanja javnog reda i mira tako što je više lica ušlo u jedan ugostiteljski objekat i počelo da lomi čaše i fizički napada goste nakon čega su otuđili dva mobilna telefona.

"Dvije osobe su u ovom događaju zadobila lake povrede. Preduzimaju se mjere i radnje na identifikaciji izvršilaca", kaže se u saopštenju UP.

Oni su kazali da je narušavanje javnog reda i mira registrovano i u naselju City kvart, od strane više lica koja su se fizički sukobljavala.

"Jedno lice tada zadobilo lake povrede. Osim toga, prekršajne prijave su podnijete protiv dva lica zbog ometanja policijskih službenika u vršenju službene dužnosti u ulici Njegoševoj" kaže se u saopštenju

Bonus video: