Vještaci za nesreću krive pješake

Budvanska slikarka Emina Adrović neće odgovarati za težak saobraćajni udes u kome je poginuo Miloš Vukomanović

12679 pregleda 36 reakcija 22 komentar(a)
U nalazu vještaka piše da Adrović nije doprinjela teškoj saobraćajnoj nesreći, već da su krivi pješaci (ilustracija), Foto: Shutterstock
U nalazu vještaka piše da Adrović nije doprinjela teškoj saobraćajnoj nesreći, već da su krivi pješaci (ilustracija), Foto: Shutterstock

Budvanka Emina Adrović (25) neće odgovarati za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je 18. jula 2018. godine poginuo državljanin Srbije Miloš Vukomanovića (25), dok je njegova godinu mlađa vjerenica Snežana Rudinac teško povrijeđena.

Tako je odlučilo tužilaštvo koje je nedavno odustalo od daljeg krivičnog gonjenja protiv nje, ocjenjujući da nema dokaza da je ona kriva za nesreću. To je za “Vijesti” potvrdio portparol i sudija Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević.

“Nakon odustanka tužilaštva od daljeg gonjenja, sudija kotorskog Osnovnog suda Danijela Samardžić donijela je rješenje o obustavi postupka protiv”, kazao je “Vijestima” Špiro Pavićević.

Da obustave gonjenja protiv slikarke, pojašnjava sagovorik, došlo je nakon što su vještaci saobraćajne struke uradili i dostavili nalaze nadležnom tužilaštvu. U tim dokumentima, između ostalog, navodi se da Adrovićeva nije doprinijela teškoj saobraćajnoj nesreći, već da su krivi pješaci.

Vještaci su vidjeli njihovu krivicu u činjenici da su vjerenici pokušali da pređu bulevar na nekadašnjem pješačkom prelazu, koji više nije u funkciji. Navodno su se dvoumili, krenuli da pređu, pa se vratili, da bi potom pokušali da pretrče, ali ih je u tom momentu vozilo pokosilo.

Početak

Adrovićeva se teretila da je tog 18. jula 2018. godine, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom “audi” - krećući se brzinom od 60 km/h, deset iznad dozvoljene brzine.

Nailazeći na raskrsnicu i pješački prelaz na kome su bili Vukomanović i Rudinac, kako je pisalo u tužilačkom aktu, Adrovićeva nije prikočila, već je prednjim dijelom automobila udarila u njih.

Nesreća se dogodila kada su muškarac i djevojka, vraćajući se sa posla iz hotela “Ibero star Belvi”, pokušali da pređu bulevar kod marketa “Boka”, a iz pravca Budve ih je udario automobil.

Kobne noći bili su u radnim uniformama hotelske kompanije.

Vukomanović, porijeklom iz Zvečana, preminuo je na licu mjesta, dok je Rudinac hitno transportovana sa teškim povredama glave i trupa u risansku bolnicu, nakon čega se mjesecima liječila a jedno vrijeme bila i u komi.

Oni su se nekoliko mjeseci pred nesreću zaposlili kao sezonski radnici u bečićkom hotelu.

Njihovi bliski prijatelji kazali su “Vijestima” da su namjeravali da se nakon sezone vjenčaju.

Emina je mlada crnogorska slikarka, koja je dvije godine prije udesa diplomirala slikarstvo na Florence Academy of Art u Firenci.

U Italiji je živjela i stvarala, a u septembru prošle godine imala je i svoju izložbu u Podgorici.

Ona se vodi kao izvršni direktor u porodičnoj firmi “Adrović company” koju je osnovao njen otac Mehmed.

Firma je registrovana za ugostiteljstvo, turizam i promet nekretnina i upravlja porodičnim hotelom na samom ulazu u naselje Sveti Stefan, gdje se nalazi vidikovac.

Bonus video: