Advokat: Drašković bio u automobilu sa Pejovićem, ali nije švercovao drogu

Prema saznanjima Vijesti, tužiteljka Jovanović nakon saslušanja odredila je zadržavanje Pejoviću

16807 pregleda 1 komentar(a)
Zaplijenjena marihuana, Foto: UP
Zaplijenjena marihuana, Foto: UP

Nikšićanin Nikola Drašković (27) bio je u automobilu sa Predragom Pejovićem (39), ali nije, kako tvrdi Uprava policije počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

To je Vijestima saopštio njegov branilac, advokat Srđa Lješković, koji je reagovao na policijsko saopštenje u kom piše da je policija u Baru pronašla i oduzela 122 kilograma marihuane i ughapsila dvojicu Nikšićana.

"Tačni su samo policijski navodi da je moj branjenik bio u automobilu sa P.P. ali netačni su da je bilo što znao o ovome i da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Viša državna tužiteljka Maja Jovanović nakon saslušanja utvrdila je da u njegovim postupcima nema elemenata krivičnog djela i pustila ga je na slobodu, a ne zadržala, kako to tvrdi policija", rekao je advokat Lješković.

Prema saznanjima Vijesti, tužiteljka Jovanović nakon saslušanja odredila je zadržavanje Pejoviću.

Iz UP danas je saopšteno da je barska policija u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije podnijela krivičnu prijavu protiv dvije osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Postupajući po operativnim saznanjima, policija je u Baru, u mjestu Kunje kontrolisala putničko motorno vozilo u kome su se nalazili N.D. (27) i P.P. (39) iz Nikšića", navodi se u saopštenju.

Saopštili su da je "na određenoj udaljenosti" od mjesta kontrole Nikšićana pronađeno parkirano teretno motorno vozilo u kojem je policija pronašla osam većih pvc pakovanja u kojima se nalazilo 115 manjih pakovanja sa sadržajem marihuana oko 122 kilograma.

Bonus video: