Mićović iza rešetaka, ostali na slobodi

Sudija je odbio prijedlog da u pritvor pošalje njegove sugrađane i navodne saučesnike Balšu Kosovića (26), Nikolu Radovića (26) i Pljevljaka Gojka Čavića (50)

11412 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Nikšićaninu Dragoljubu Mićoviću (39) osumnjičenom za iznudu od ruskog državljanina A.M. (24).

Sudija je odbio prijedlog da u pritvor pošalje njegove sugrađane i navodne saučesnike Balšu Kosovića (26), Nikolu Radovića (26) i Pljevljaka Gojka Čavića (50).

Njih četvorica uhapšeni su prije tri dana zbog sumnje da su od A.M. koji boravi u Tivtu, pokušali da iznude 100.000 eura, kako bi mu nabavili lažni slovenački pasoš.

Branilac Mićovića i Radovića, advokat Ratko Pantović, kazao je Vijestima da zbog istrage ne može detaljno govoriti o tom predmetu.

"Mićoviću je određen pritvor na osnovu čl.175 st.1 tačka 1 i 3. Ostali su pušteni da se brane sa slobode i određene su im mjere nadzora

Povremeno javljanje policiji i zabrana napuštanje mjesta boravišta. Zbog istrage ne mogu saopštiti više detalja", kazao je advokat Pantović.

Branilac Kosovića i Čavića, advokat Srđa Lješković, rekao je su njegovi branjenici dali iskaz pred Višim državnim tužilaštvom i sudijom za istragu Višeg suda:

"Nakon čega su pušteni da se brane sa slobode. Izrečena im je mjera nadzora petnaestodnevno javljanje nadležnom centru bezbednosti, zabrana napuštanja boravišta. U daljem toku postupka i dokazima koje ćemo prezentovati sudu, dokazaćemo nevinost mojih branjenika", poručio je Lješković.

Tu četvorku policija i tužilaštvo sumnjiče da su tokom jula i avgusta ucjenjivali tog dvadesetčetvorogodišnjaka, prijetili mu i prinuđivali da im da novac.

"Utvrđeno je da su osumnjičeni B.K. i G.Č. u jednom ugostiteljskom objektu u Grahovu preuzeli dio novca u iznosu od 10.000 eura od A.M. nakon čega je oštećeni u svom stanu koji koristi u Tivtu predao licu B.K. još 13.000 američkih dolara za usluge koje je trebalo realizovati povodom izrade ličnih dokumenata Republike Slovenije. U narednom periodu B.K. je uz pomoć D.M. i N.R, u stanu koji koriste oštećeni, uz prijetnju pištoljem i lažnim predstavljanjem da su policijski službenici od oštećenog oduzeli još 11.400 američkih dolara i 500 eura. Daljim policijsko – tužilačkim radnjama je utvrđeno da su prijavljeni potraživali još 90.000 eura od A.M, koje je trebao predati na dan kada su na području Tivta osumnjičeni lišeni slobode. Izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni na području Tivta i Nikšića. Od ovih lica oduzeta su sredstva komunikacije i tri vozila za koja se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela", saopšteno je nakon njihovog hapšenja UP.

Bonus video: