UP: Podnijeta krivična prijava protiv maloljetnika iz Holandije, osumnjičen za računarsku prevaru

Iz Uprave policije je saopšteno da je ovim krivičnim djelo nastupila materijalna šteta u iznosu od 10.700 eura

7909 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krvičnu prijavu protiv maloljetnog J.M. iz Holandije zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo računarska prevara, saopšteno je iz Uprave policije.

"Upravi policije je vlasnica jedne firme iz Podgorice podnijela krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica, u kojoj je navela da je to lice, koristeći informacione tehnologije, presrelo njenu email komunikaciju, te na taj način izvršilo izmjene broja žiro računa na fakturi za plaćanje i tako prevarilo podnosioca prijave da uplati novac na pogrešan broj žiro računa", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ovim krivičnim djelo nastupila je materijalna šteta u iznosu od 10.700 eura.

"Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a posredstvom Interpola, izvršili identifikaciju vlasnika žiro računa na koji je uplaćen novac u inostranstvu i utvrdili da se radi o maloljetnom J.M.", kazali su iz Uprave policije.

Oni su dodali da je policija aktivnosti sprovela u okviru operacije „Galaktiko“ koja ima za cilj suzbijanje računarskih prevara i prevara počinjenih uz pomoć informacionih tehnologija.

Bonus video: