"sankcionisana 453 vozača"

Uhapšeno 11 vozača zbog saobraćajnih prekršaja

"Pored najavljenog pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, evidentno je da jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje", navodi se u saopštenju

4392 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog počinjenih saobraćajnih  prekršaja,u proteklih 24 časa, sankcionisana su 453 vozača, a 11 uhapšeno, saopšteno je iz Uprave policije. 

"Pored najavljenog pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, evidentno je da jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje", kaže se u saopštenju. 

Oni su kazali da posebno zabrinjava činjenica da je 11 vozača isključeno iz saobraćaja, uhapšeno  i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

Kontrolom lica N.K. (66) u mjestu Lješnica bjelopoljska policija je ustanovila da N.K. upravlja vozilom pod dejstvom alkohola. Alkotestiranjem je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu ovog lica u koncentraciji od 2,46 g/kg i on je lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", navodi se u saopštenju. 

Kako dodaju, u Tivtu je, u mjestu Opatovo kontrolisan I.M. (31) iz Kotora kod kojeg je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,46 g/kg. On je uhapšen.

Barska policija uhapsila je  R.Ć. (57) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,89 g/kg.

"Apelujemo još jednom na vozače da, naročito u danima vikenda ali i uopšte, bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju", zaključeno je u saopštenju.