U saobraćajnim nesrećama od aprila do juna poginulo 10 osoba, 410 povrijeđenih

Najviše poginulih u saobraćajnim nesrećama bilo je u Nikšiću - troje, po dvoje u Podgorici i Tivtu, a po jedno u Kotoru, Plavu i na Cetinju

8472 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U drugom kvartalu ove godine (april, maj i jun) dogodilo se ukupno 949 saobraćajnih nezgoda, što je 37,9 odsto manje u odnosu na isti kvartal prethodne godine, pokazuju podaci Uprave za statistiku Monstat.

U tim saobraćajnim nezgodama, poginulo je 10 osoba, a 410 je povrijeđeno. Broj nastradalih je za 42,6 odsto manji u poređenju s istim periodom lani. Najviše saobraćajnih nezgoda bilo je u Podgorici 407, zatim u Nikšiću 127, Baru 83, Herceg Novom 55, Kotoru 53, Budvi 51...

U Plužinama i Šavniku u ovom tromjesečju nije se desila nijedna saobraćajna nesreća, a najmanje ih je bilo u Andrijevici i Plavu – po dvije i četiri na Žabljaku.

Od ukupnog broja saobraćajnih nesreća, u sedam je bilo poginulih s jednim ili više stradalih, u 290 povrijeđenih, a 652 su okončane samo s materijalnom štetom.

Najviše poginulih u saobraćajnim nesrećama bilo je u Nikšiću - troje, po dvoje u Podgorici i Tivtu, a po jedno u Kotoru, Plavu i na Cetinju.

Od ukupnog broja poginulih četvoro su bili vozači automobila koji su učestvovali u nesreći, a četvoro saputnici. Poginulo je i dvoje motociklista.

Najviše povrijeđenih bilo je u Podgorici 165, a zatim u Nikšiću 71, u Baru 32, Herceg Novom 23, Budvi 21...

Od ukupnog broja povrijeđenih 60 je s teškim tjelesnim povredama, a 350 s lakšim.