ODT odbacio krivičnu prijavu protiv urednika Borbe; Živković: Iza lažne prijave stoji Enis Baković

" Zamislite samo, čovjek bez dana policijskog iskustva, koji je partijski poslušnik DPS-a, sa pozicije šefa kriminalistike krši zakon da bi se obračunavao sa poštenim ljudima. Sada je jasno da je Baković počinio najmanje dva krivična djela, za koja će morati da odgovara", kazao je Živković

14605 pregleda 141 reakcija 9 komentar(a)
Živković, Foto: Savo Prelević
Živković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2020. 16:00h

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu koju je nedavno Uprava policije podnijela protiv urednika Borbe, Dražena Živkovića, tvrdeći da je taj novinar utajio porez i doprinose.

"Državni tužilac je rješenjem odbacio krivičnu prijavu protiv lica D.Ž", saopštila je Vijestima portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Milica Mandić.

Iz UP je krajem avgusta zvanično saopšteno da su službenici Sektora kriminalističke policije podnijeli krivičnu prijavu protiv Živkovića, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

"...Na način što je izbjegao plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina prikrivajuči podatke o zakonito stečenim prihodima za 2019. godinu", saopštili su tada, objašnjavajući da je time oštetio budžet za 2.250 eura.

Živković je za Vijesti kazao da su ga iz ODT obavijestili da je krivična prijava odbačena, ističući da iza te lažne prijave stoji šef SKP-a Enis Baković.

"Koji je zloupotrebom službenog položaja pokušao da mi lažima nanese štetu i lažno me optuži da sam kriminalac koji je utajio porez. Zamislite samo, čovjek bez dana policijskog iskustva, koji je partijski poslušnik DPS-a, sa pozicije šefa kriminalistike krši zakon da bi se obračunavao sa poštenim ljudima. Sada je jasno da je Baković počinio najmanje dva krivična djela, za koja će morati da odgovara. Podnijeću krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu protiv Enisa Bakovića i izvjesnih Čarne Rastoder i Marije Žugić, koje rade u medijskom timu Uprave policije i za sada NN lica iz policije, za stvaranje kriminalne organizacije koja je zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem isprava pokušala da mi izmisli krivično djelo, dan pred parlamentarne izbore", rekao je Živković.

On je dodao da osnovano sumnja da su motivi za obračun sa njim nacionalni i vjerski.

"Tužilaštvo će, kada podnesem prijavu, dobiti priliku da to ispita. Sada je valjda svima jasno da je obračun policije samnom politički motivisan i da se Baković krije iza institucije. Sada će, kada napusti službu, a to je već pitanje dana, završiti tamo gdje treba, na optuženičkoj klupi za sva podmetanja i laži kojima se bavio", rekao je Živković.

Bonus video: