Medicinar fizički napao pacijenta?

Navodno, sve do prije dva dana policija nije obavještavana o tom događaju

32533 pregleda 100 reakcija 9 komentar(a)
Specijalna bolnica, Foto: Boris Pejović
Specijalna bolnica, Foto: Boris Pejović

Medicinski tehničar iz Specijalne bolnice za psihijatriju Dobrota, neće odgovarati jer je navodno 13. septembra pretukao pacijenta.

To je odlučilo kotorsko Osnovno državno tužilaštvo - njima je incident u toj zdravstvenoj ustanovi prijavljen tek četiri dana nakon “okršaja” na akutnom muškom odjeljenju.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je tog dana tehničar napao pacijenta i nanio mu povrede u predjelu oka.

Navodno, sve do prije dva dana policija nije obavještavana o tom događaju.

“Dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru je od strane policijskih službenika Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Kotor obaviješten o incidentu koji se dana 13. 09. 2020. godine dogodio u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota, te je nakon prikupljanja svih podataka neophodnih za donošenje odluke, ocijenio da nema osnova da se protiv bilo kojeg lica podnese krivična prijava zbog izvršenja nekog krivičnog djela za koje se vrši gonjenje po službenoj dužnosti”, odgovorila je “Vijestima” portparolka Osnovnog državnog tužilaštva Kotor, tužiteljka Ana Marinović.

Odgovarajući na ponovljeno pitanje, objasnila je kada su obaviješteni.

“Dežurni državni tužilac je o predmetnom incidentu obaviješten dana 17. 09. 2020. godine”, kazala je Marinović.

Sagovornici “Vijesti” iz Specijalne bolnice u Dobroti, kazali su da je neko pokušao da “događaj zataška”, ali da se istina saznala kada su u tu zdravstvenu ustanovu došli zaštitnici prava pacijenata.

Iz Uprave policije Vijestima je objašnjeno da im je načelnica jednog odjeljenja SBP Dobrota 17. septembra prijavila da je 13. septembra u prostorijama te ustanove došlo do, po njenim saznanjima, incidenta između medicinskog tehničara i jednog pacijenta.

"Te da je pacijent tom prilikom zadobio povrede. Policija je prikupila više obavještenja od zaposlenih i pacijenata ove ustanove, pribavili Izvještaj zaštitnika prava pacijenata u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota u vezi kritičnog događaja kao i Izvještaj Ijekara specijaliste sa opisom povreda za pacijenta te sve spise predmeta dostavila državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se izjasnio da se u događaju za sada ne stiču elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Policija preduzima dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja i o svemu će obavjestiti nadležnog tužioca", kazali su iz UP.

Na pitanja nisu odgovorili iz te zdravstvene ustanove

Bonus video: