SDT saglasno da Bigović bude u kućnom pritvoru

"Specijalno državno tužilaštvo saglasno je da se ponuđeno jemstvo prihvati i da se prema optuženom Ljubu Bigoviću odrede mjere nadzora - zabrana napuštanja stana, zabrana napuštanja mjesta boravišta, obaveza povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje putnih isprava", rečeno je Vijestima

30726 pregleda 104 reakcija 11 komentar(a)
Bigović, Foto: Savo Prelević
Bigović, Foto: Savo Prelević

Podgorički Viši sud odlučiće do kraja sedmice da li će prihvatiti jemstvo Baranina Ljuba Bigovića i dozvoliti mu da rešetke zamjeni kućnim pritvorom i odatle se brani od optužbi za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, sa čim je saglasno Specijalno državno tužilaštvo.

"Specijalno državno tužilaštvo saglasno je da se ponuđeno jemstvo prihvati i da se prema optuženom Ljubu Bigoviću odrede mjere nadzora - zabrana napuštanja stana, zabrana napuštanja mjesta boravišta, obaveza povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje putnih isprava. Optuženi je na ime jemstva ponudio stavljenje hipoteke na nepokretnostima čija je vrijednost 508.000 eura i 340.000 eura", saopštila je "Vijestima" portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Ukidanje pritvora Bigovićeva odbrana tražila je zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja tog pritvorenika i neadekvatnih uslova za liječenje.

Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović osuđeni su u podgoričkom Višem sudu na po 30 godina zbog likvidacije načelnika Odjeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta Slavoljuba Šćekića.

Policajac je ubijen je 30. avgusta 2005. godine na pragu svoje kuće, hicima iz automatske puške.

Vrhovni sud ukinuo je tu opravosnaženu odluku i vratio predmet drugostepenom Apelacionom sudu na ponovno suđenje.

Bonus video: