Počelo suđenje Pljevljaku Zoranu Gogiću

Ne može da prežali što je ubio oca

Gogić je u sudnici ispričao ono što je rekao odmah nakon hapšenja - da je njegov otac bio alkoholičar i da je cijelog života maltretirao njega i brata, njihovu majku i babu

16421 pregleda 5 komentar(a)
Gogića dovode na saslušanje, Foto: Jadranka Ćetković
Gogića dovode na saslušanje, Foto: Jadranka Ćetković

Dvadesetčetvorogodišnji Zoran Gogić iz Pljevalja rekao je juče da je kriv i da se iskreno kaje što je ubio svog oca Stanišu (48).

“Sada znam da nije trebalo tako da bude i ne mogu ga prežaliti”, kazao je Gogić u sudnici bjelopoljskog Višeg suda.

I u sudnici je ispričao ono što je rekao odmah nakon hapšenja - da je njegov otac bio alkoholičar i da je cijelog života maltretirao njega i brata, njihovu majku i babu.

“Tog dana smo došli iz Bosne i vrijeđao je i psovao majku. Šta god mi rekli, ili uradili, nije valjalo i na sve je uvijek imao primjedbe. Te večeri je verbalno maltretirao majku, a onda je prešao na mene. Kada sam mu kazao da se razvedu kao ljudi ako ne mogu da žive složno, on je počeo da viče na mene, da me psuje. Tada mi se smračilo pred očima, uzeo sam pušku i ispalio jedan metak”, ispričao je dvadesetčetvorogodišnjak.

Dodao je da je tek iz nalaza saznao da je ispaljeno četiri metka, ali i da ne prihvata pravnu kvalifikaciju djela.

Njegova baka, majka pokojnog Staniše, Radmila ispričala je u sudnici da je unuke voljela više od sinova, ali i da “Zoran nije zdrav”.

“Sina sam izgubila, ali mi je sad žalije Zorana pa vas molim da mu olakšate njegovu situaciju i omogućite da se liječi. On je divno dijete, kao i moj sin što je bio i ne znam šta se desilo te večeri”, ispričala je starica.

Ona je istakla da su njeni unuci poštovali oca, čija je bila zadnja riječ u kući i da mu nikada nisu odgovarali, niti su se kada svađali.

“Zoran je sebe kaznio, ja nemam šta da ga kažnjavam i ne teretim ga. Samo mu se mozak prevrnuo da nije kako treba, pa vas molim da mu i vi olakšate”, rekla je ona.

Njena snaha i majka optuženog, Stoja, ispričala da je imala težak život sa suprugom i da su svi problemi u kući nastajali zbog alkohola.

“Sve što bismo mi u kući uradili bilo bi pogrešno i nije valjalo. Stalno je bilo tako. Zoran je bio mirno dijete i nikada nije napravio nijedan problem u životu”, rekla je ona.

Prema optužnici, Gogić je 29. decembra prošle godine, oko 22.50 časova, u porodičnoj kući u selu Židovići kod Pljevalja, u stanju bitno smanjenje uračunljivosti, iz poluautomatske puške ispalio četiri hica u grudi oca Staniše, koji je podlegao povredama.

Preporučujemo za Vas