Suđenje za ubistvo košarkaša: Vuletić tvrdi da ima alibi

" Ne bih želio da me porodica pokojnog Jovanovića gleda kao krvnika i da me stavljaju u vezu sa optuženim Konatarom, kojeg ne poznajem", izjavio je Vuletić

8695 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Suđenje Aleksandru Konataru, optuženom da je prilikom pljačke kladionice “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, usmrtio košarkaša Ljuba Jovanovića 30. juna 2011. godine, hicem iz pištolja, održano je danas u Višem sudu u Podgorici, iznošenjem odbrane Nikole Vuletića koji je optužen za izvršenje krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo.

Okrivljeni Vuletić, koji je izručen u Crnu Goru od strane kraljevine Španije, danas je pred sudijom Vladimirom Novovićem kazao da nije izvršio krivično djelo, te da se u Španiji nalazio od maja 2006., gdje je radio i stvarao porodicu. Istakao je da se i 2011., kada se dogodilo ubistvo košarkaša, nalazio u Španiji.

"Za mene je bila kao skivena kamera kada sam uhapšen u decembru 2018. godine u Alikanteu u Španiji, od strane službenika Interpola. Prezentirao sam sve dokaze i moja dokumenta da u Španiji živim u Španiji. Objasnio sam da su mi svo troje djece rođeni u Španiji. Interpol je sve ove podatke o mom boravku potvrdio i sačinio izvještaj. U ekstradicionom postupku su mi omogućili da se branim sa slobode, predao sam im pasoš i imao sam obavezu da se javljam sudu svake nedjelje. Imao sam video konferencijsku vezu sa Velikim sudom u Madridu, od kojeg sam tražio da mi omoguće da dovedem svjedoke, svog gazdu kod kojeg radim već 15 godina, kao i ostale svjedoke koji će da potvrde moj alibi boravka u Španiji svih ovih godina. Niesu mi to dozvolili, već su rekli da je to problem koji treba da riješim u Crnoj Gori. Dostavio sam preko svoje odbrane, dokaze javnom tužiocu u Podgorici, da su mi djeca rođena u Španiji 2007, 2010, i 2017. godine, i mislio sam da će ova priča da se zaustavi. Ne bih želio da me porodica pokojnog Jovanovića gleda kao krvnika i da me stavljaju u vezu sa optuženim Konatarom, kojeg ne poznajem", izjavio je Vuletić.

Odgovarajući na pitanja višeg državnog tužioca Tanje Čolan Deretić, okrivljeni Vuletić je kazao koji je imao broj mobilnog telefona u Španiji, te da nije napuštao tu državu, jer je čekao da mu izvršenje kazne zastari, nakon čega je u decembru 2017. godine prvu put došao u Crnu Goru.

Optužnicom se Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić terete da su 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju, učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem zajednički izvršili krivično djelo i upotrebom sile protiv nekog lica oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist".

Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića koji se nalazio pored vrata. Suđenje se nastavlja 30. septembra.

Bonus video: