Od zastave do zastave

Neistiniti su navodi političkog direktora Prave Crne Gore, da sam rekao ‘nemojte, ubiste ga’... Motivima za ove izrečene laži neću se baviti, ali hoću utvrđenjem istine, ne zarad uniforme koju nosim, već porodičnog imena i ljudske odgovornosti koju imam prema svojoj porodici koja živi u Danilovgradu generacijama i generacijama unazad

7498 pregleda 0 komentar(a)
Podnio prijavu protiv Pavićevića (ilustracija), Foto: Shutterstock
Podnio prijavu protiv Pavićevića (ilustracija), Foto: Shutterstock

Načelnik Komunalne službe Dejan Stojović reagovao je na tekst “Komunalni policajci tukli Danilovgrađanina?”, objavljen u srijedu 23. septembra 2020. godine.

“Ne postoji riječ koja bi mogla iole da okarakteriše dimenziju laži koja se iznesena u navedenom tekstu čiji karakter je na nivou tabloidnog. Novinarka ‘Vijesti’, g-đa Jelena Jovanović, tendecioznim naslovom, bez poziva postupajućim komunalnim policajcima da daju izjavu o predmetnom događaju čiji su glavni akteri, bez navođenja sadržaja iz izvještaja ljekara specijalista koji su ‘ukazali’, pomoć g-dinu Pavićeviću o zadobijenim ‘povredama’ daje svoj nesporni doprinos potencijalnom linču nad svakim opštinskim službenikom i namještenikom koji vrši svoju radnu dužnost. Dakle, činjenice koje je bilo jednostavno utvrditi, ali se nije htjelo kako bi se u aktuelnim okolnostima, izazvala dodatna tenzija su sljedeće:

Dana 22.9.2020. godine sa dvojicom kolega i jednim radnikom danilovgradskog komunalnog preduzeća, postupajući po anonimnoj prijavi da se na objektu koji je u vlasništvu opštine Danilovgrad (nekadašnji zadružni dom), nalazi istaknuta zastava strane države došao sam u mjesto Slap. Po našem dolasku, bez poziva pojavio se Mitar Pavićević koji je počeo da nas vrijeđa, psuje porodicu i prijeti. Potom je isti, iako to od njega niko nije tražio, krenuo da sam skine predmetnu zastavu jer je rekao da je istu on postavio. Dok je to činio nastavio je da nam upućuje svakakve pogrdne riječi. Na traženje da preda zastavu, g-din Pavićević je odbio i otišao u pravcu svoje kuće, čime je na ovaj događaj stavljena tačka.

Istinitost prednje navedenog vrlo lako je utvrditi saslušanjem lica koja su bila prisutna po službenoj dužnosti. U tom cilju pristajem i na poligrafsko saslušanje o predmetnom događaju. Nadalje, zbog iznesenih uvreda i prijetnji odmah sam podnio prijavu Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad koji su Pavićevića priveli u službene prostorije, o čemu je dato i saopštenje. Neistiniti su navodi g-din Savovića, političkog direktora Prave Crne Gore, da sam rekao ‘nemojte, ubiste ga’... Motivima za ove izrečene laži neću se baviti, ali hoću utvrđenjem istine, ne zarad uniforme koju nosim već porodičnog imena i ljudske odgovornosti koju imam prema svojoj porodici koja živi u Danilovgradu generacijama i generacijama unazad.

Neću komentarisati ni motive novinarke koja je istog dana kontaktirala i Odjeljenje bezbjednosti i medicinske službe koje su ‘ukazale’ pomoć Pavićeviću i bila u posjedu informacije da na imenovanom nijesu konstatovane bilo kakve povrede, a koje su po dramatičnom opisu događaja političkog direktora Prve trebale biti, zašto iste nije objavila u tekstu, već ostavila prostor da do nekog novog teksta ja lično i moje kolege budemo meta potencijalnih napada.

U konačnom, novinarki, g-đi Jovanović i gospodinu Savoviću, kao Danilovgrađanima, poznata je ista situacija koja se dogodila prije samo par godina kada je g-din Pavićević, ali tada stvarno zadobio tjelesne povrede, zbog nošenja CRNOGORSKE zastave na promociji Demokratske partije socijalista. Ovaj slučaj je tada bio procesuiran, i postoje novinski tekstovi i fotografija g-din Mitra Pavićevića sa visoko podignutom CRNOGORSKOM ZASTAVOM koja govori više od riječi”, navodi se u reagovanju načelnika Službe komunalne policije Dejana Stojovića.

Bonus video: