Optužnica protiv Koprivice

Udes se dogodio kada je “opel korsa” udarila u zadnji kraj šlepera i od siline udarca se odbila pored puta, rečeno je tada iz Uprave policije

7913 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podiglo je optužnicu protiv Zorana Koprivice, koji je vozeći šleper učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj su 18. jula 2020. godine u prigradskom naselju Brlja kod Nikšića poginuli Andrija Vicković (19) i Danilo Delibašić (18), dok je Danilov brat od strica Nikola, zadobio teške povrede kojima je podlegao 30. jula u Kliničkom centru Crne Gore.

Optužnica je podignuta protiv Zorana Koprivice iz Nikšića, zbog krivičnog djela - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja (član 348 stav 4 u vezi člana 339 stava 3 u vezi st. 1 KZ CG)

“A vezano za saobraćajnu nezgodu koju je izazvao dana 18. 07. 2020. godine na magistralnom putu Nikšić - Podgorica u mjestu Brlja - Opština Nikšić, a u kojoj su smrtno stradali A. V., D. D., i N. D., svi iz Nikšića. Sva trojica mladića nalazila su se u vozilu ‘opel korsa’ registarskih oznaka (CT-AL277) koje se kretalo iz Nikšića prema Podgorici. Kod benzinske pumpe ‘Pigo petrol’, u mjestu Brlja, ‘opel’ kojim je upravljao Vicković udario je u šleper (NK-CT936) za čijim upravljačem je bio Koprivica. Nikšićani Danilo Delibašić i Andrija Vicković su na mjestu udesa stradali”, saopšteno je.

Udes se dogodio kada je “opel korsa” udarila u zadnji kraj šlepera i od siline udarca se odbila pored puta, rečeno je tada iz Uprave policije. Šleper se u tom trenutku uključivao u saobraćaj sa pumpe.

Bonus video: